FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
A quines bonificacions opta l'autònom si contracta personal

A quines bonificacions opta l'autònom si contracta personal

L'empresari pot optar a diferents bonificacions per contractar menors de 25 anys, persones amb discapacitat o a víctimes de terrorisme

Els treballadors autònoms que opten per contractar poden accedir a una sèrie de bonificacions. La quantia de les mateixes variarà en funció de la mena de treballador que es contracte.


Si l'autònom opta per contractar persones amb discapacitat, segons el Ministeri de Treball i Economia Social, es podrà optar a una bonificació de 4.500 euros anuals si es contracta homes, o de 5.350 euros anuals, si es contracta dones menors de 45 anys i es tractara d'un contracte indefinit. Si la discapacitat fora severa, la bonificació per als contractes a menors de 45 anys seria de 5.700 euros a l'any. Per contra, si el contracte es formalitza amb majors de 45 anys, si es contracta homes, la bonificació seria de 5.100 euros, mentre si són dones, de 5.950 euros anuals.

En cas que es formalitze un contracte temporal i que els contractats tinguen alguna discapacitat i siguen menors de 45 anys, la bonificació seria de 3.500 euros anuals en el cas dels homes i de 4.100 euros anuals, en el cas de les dones. Si són majors de 45 anys, l'empresa rebrà per contractar homes 4.100 euros, mentre que si contracta a dones percebrà 4.700 euros. I si la discapacitat anara severa, la subvenció per a menors de 45 anys seria de 4.100 euros en el cas dels homes i de 4.700 euros en el cas de les dones, mentre que per als majors de 45 anys seria de 4.700 euros per als homes i de 5.300 euros per a les dones.

La Seguretat Social també bonifica la contractació de joves menors de 25 anys. En aquest cas, es tractaria d'un contracte per a la formació en alternança i haurien de ser joves que estiguen inscrits en l'Oficina d'Ocupació. La quantia anual de la bonificació si l'empresa és menor de 250 treballadors seria del 100%, mentre que si la plantilla és igual o superior als 250 treballadors, la bonificació de les quotes a la Seguretat Social serà del 75%.

Contractació de treballadors de *ETT

Si el treballador procedeix d'una *ETT i se li fa un contracte indefinit, per la contractació anual d'homes l'empresa tindrà una reducció de 1.500 euros en les quotes empresarials a la Seguretat Social; mentre que si són dones la bonificació anual serà de 1.800 euros. Per a això, els treballadors han d'estar contractats sota la modalitat de Formació en Alternança. La duració de la bonificació serà de 3 anys.

Per la conversió d'un contracte en indefinit, l'empresari rebrà una reducció de les quotes a la Seguretat Social de 00 euros, en el cas dels homes, i de 700 euros, en el cas de les dones, igual que si es tractara de contractes de relleu o de substitució per jubilació.

Per contractar treballadors en situació d'exclusió social, l'empresari rebrà una bonificació de 600 euros si el contracte és indefinit, i de 500 euros, en el cas que siga temporal. Per part seua, per conversió d'un contracte temporal en indefinit es percebran 650 euros. En el cas que el treballador procedisca d'una empresa d'inserció, la bonificació serà de 1.650 euros el primer any i de 600 euros el segon, tercer i quart any.

Contractació de víctimes

Si l'empresa contractara víctimes de tràfic d'éssers humans, de terrorisme o de violència de gènere, la bonificació seria de 1.500 euros a l'any per contractes indefinits i de 600 euros en el cas dels contractes temporals. Si foren víctimes de violència domèstica, la bonificació ascendiria a 850 euros.

Quan es formalitze un contracte per substitució del treballador per a períodes de descans per maternitat, adopció, acolliment, paternitat o risc durant l'embaràs o la lactància, la bonificació serà de 100 euros de la quota empresarial per contingències professionals i recaptació conjunta. La mateixa bonificació s'aplicarà en la contractació de treballadors majors de 65 anys i que tinguen 38 anys i 6 mesos de cotització en la Seguretat Social i contracte indefinit o, en el cas que tinguen 67 anys i 37 anys de cotització.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia