FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
A quines fonts de finançament pot optar la meua empresa?

A quines fonts de finançament pot optar la meua empresa?

Retards en els cobraments, imprevistos, inversions urgents... Més de la meitat de les pimes espanyoles necessiten finançament. Hi ha moltes opcions, però en funció de la necessitat, unes són més adequades que unes altr

Es tendeix a pensar que les empreses només recorren a finançament extern quan necessiten una espenta per a superar un sot o per a impulsar el seu creixement, però els instruments financers resulten útils per a molts altres objectius. La liquiditat és necessària per a afrontar el pagament de les factures quan els ingressos tarden a arribar, o per a realitzar inversions com l'adquisició de béns —maquinària o equips informàtics— sense haver d'efectuar el gran desemborsament que suposaria comprar-los.

El préstec bancari continua sent un dels recursos financers més utilitzats per les empreses espanyoles, encara que, assenyala Francisco *Puértolas, director del màster de Direcció Financera de *EAE *Business *School, el ventall d'opcions és molt més ampli. “L'elecció dependrà de l'objectiu que l'empresari s'haja fixat”, puntualitza. Un expert, com el gestor de l'entitat bancària, pot contribuir a definir l'instrument més adequat a cada propòsit. I, fins i tot, ajuda a tramitar-los.

Aquestes són les fórmules de finançament segons les necessitats més habituals:

Finançament per a fer front als pagaments corrents (i rebre els cobraments anticipadament)
Les petites i mitjanes empreses (pimes) requereixen de liquiditat —diners al qual tindre accés en qualsevol moment— per a abonar subministraments com l'aigua i l'electricitat, les nòmines i les matèries primeres, així com béns i serveis als seus proveïdors. Però no sempre es compta amb liquiditat suficient per diverses raons. La més habitual, explica Francisco Isidro, professor d'Economia i Finances de *ESIC *Business & Màrqueting *School, és el decalatge que les pimes experimenten entre l'eixida de capital per a efectuar els pagaments i l'arribada dels ingressos.

És el cas d'una companyia que tarda tres mesos a cobrar els serveis o els productes, però ha d'abonar els deutes amb els seus proveïdors molt abans que es complisca aquest període i no compten amb el capital suficient. Per a evitar-ho, apunta Isidro, les organitzacions tenen a la seua disposició diverses solucions per a comptar amb el capital que necessiten i complir amb les seues obligacions.

Línies de crèdit. Aquest instrument proposa un contracte pel qual l'entitat bancària posa a la disposició de l'empresa una determinada suma de diners per un temps concret. L'empresari retira únicament les quantitats que va precisant i paga interessos per la quantia que haja usat, a més d'una comissió per la disponibilitat del capital. Una vegada retornat, pot comptar de nou amb el crèdit durant el temps que s'haja convingut: “És un matalàs per al dia a dia amb què ajustar els desfasaments entre pagaments i cobraments i, sobretot, per als desemborsaments no esperats”, detalla Isidro.

Més informació

Font: elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia