FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Així és el Pla d'Estabilitat 2019-2022 per a les pimes

Així és el Pla d'Estabilitat 2019-2022 per a les pimes

El Pla d'Estabilitat proposat pel Govern per al tram comprés entre 2019 i 2022 té conseqüències per a les pimes i hi ha diversos canvis que afectaran notablement els seus propietaris.

L'Agència EFE analitza en un comunicat aquest document, recollit per El País, mesurant el seu impacte en les petites i mitjanes empreses. En ell existeixen diversos apartats que afecten directament les pimes espanyoles, com les mesures en l'Impost de societats, l'Impost sobre Determinats Serveis Digitals i l'anàlisi i reestructuració que es realitzarà sobre alguns incentius als autònoms.

Les mesures que tenen a veure amb l'Impost de Societats fan que es requerisca una quota líquida mínima del 15% sobre la base imposable positiva de l'Impost. Segons el plantejament del Govern, pujarà a un mínim del 18% en els casos d'empreses que cotitzen al tipus incrementat del 30%. Es veuran afectats per aquesta mesura a les empreses que el seu import net arribe o supere els 20 milions o els grups que tributen en règim de consolidació fiscal. D'aquesta manera, el Govern pretén acostar el tipus efectiu al nominal, buscant una major aportació a la Seguretat Social per part de les grans empreses.

No obstant això, per a aquelles companyies amb una facturació inferior al milió d'euros, existirà una rebaixa nominal del 25% al 23%. D'aquesta manera pretenen donar una ajuda a aquestes empreses.

Naix un impost de Serveis Digitals
També es crearà un Impost sobre Determinats Serveis Digitals. L'objectiu és que empreses internacionals graven a Espanya els ingressos que obtenen. Sempre dins del marc de certs serveis digitals que actualment no recull la fiscalitat espanyola. El gravamen serà d'un 3% i afecta als serveis de publicitat, serveis d'intermediació i a la venda de dades registrades gràcies a la informació que ofereixen els propis usuaris.

A part, el Govern buscarà una reorganització de les ajudes existents que augmente els ingressos per cotitzacions socials. Així, després de la reorganització d'aquestes ajudes, des del Govern veuen possible comptar amb un impacte anual de 500 milions d'euros l'any vinent. El benefici, segons recull l'Actualització del Pla, “repercutirà positivament en les cotitzacions socials i en la sostenibilitat del sistema de la Seguretat Social”.

Font: muypymes.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia