FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Aquests són els majors riscos financers per a les pimes en aquest any

Aquests són els majors riscos financers per a les pimes en aquest any

La inflació i la pujada dels tipus d'interés són els majors riscos als quals s'enfronten les empreses, segons els experts

Els riscos financers comencen a passar factura a les pimes espanyoles. Almenys, així ho assegura Roberto Castro, professor del Màster en Gestió de Riscos de *EALDE *Business *School.

Entre els majors riscos financers que estan afectant les empreses es troben els tipus d'interés. L'expert adverteix que “els bancs centrals de les grans economies, tant la Reserva Federal (*Fed) com el Banc Central Europeu (BCE) i altres autoritats monetàries de diferents països, estan augmentant el preu del diner per a pal·liar el risc d'inflació. Aquestes pujades impliquen seriosos problemes per a les empreses que són finançades, que veuen amenaçats els seus negocis”.


Un altre dels riscos financers que més està afectant les empreses té a veure amb les fluctuacions en les taxes de canvi. Segons indica l'expert, els bancs centrals augmenten els tipus d'interés a diferents velocitats. Per a ell, això “provoca depreciacions com, per exemple, en l'euro enfront del dòlar, ja que la *Fed ha sigut més agressiva i ràpida en els seus moviments. Aquestes variacions en el tipus de canvi poden afectar seriosament les empreses exportadores o importadores depenent del seu negoci, i és un risc a considerar al llarg de 2023”.

Invertir en béns duradors

En aqueix sentit, adverteix que els riscos financers s'estan produint de manera desigual als països, per la qual cosa en el cas que es produïra una recessió, “ho farà de diferent manera en cadascun dels països. Uns es veuran més afectats i altres menys, pel fet que cadascun té les seues pròpies característiques. No obstant això, per les últimes dades que evidencien una reducció de la inflació i de l'activitat econòmica semblara que, si s'arribara a produir una recessió, aquesta seria suau en el cas d'Espanya”, manté el professor del Màster en Gestió de Riscos de *EALDE *Business *School.

Per a superar l'impacte de la inflació, l'expert aconsella a les empreses que invertisquen en béns duradors. “Si una empresa té planificada una inversió en maquinària o en equip, el millor és fer-la al més prompte possible. En el cas que vulga sol·licitar un crèdit, les empreses haurien de triar un tipus d'interés fix. Hauran d'analitzar quina és la tendència de la inflació i que la taxa pactada estiga per davall de la taxa d'inflació”, afig.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia