FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Autònoms i pimes carreguen contra l'IVF per negar crèdits als menys solvents

Autònoms i pimes carreguen contra l'IVF per negar crèdits als menys solvents

Xicotets empresaris critiquen que la *SGR no els avala préstecs amb motiu del *Covid-19 i l'entitat replica que no poden cobrir als de dubtós cobrament

L'Institut Valencià de Finances (IVF) va llançar unes línies de crèdit a autònoms i pimes afectats pel *Covid-19 amb l'objectiu de ser el salvavides d'aquells més vulnerables. Fins ara s'han sol·licitat 473 préstecs per valor de 203 milions d'euros. No obstant això, comencen a acumular-se les queixes de xicotets negocis que veuen com la *SGR els rebutja l'aval necessari per a obtindre el crèdit del banc públic valencià.

Diversos propietaris de xicotets comerços s'han pronunciat en aquest sentit, segons explica el president de *Confecomerç, Rafael Torres. «Bastants sol·licituds estan sent rebutjades perquè consideren que tenen una solvència baixa», explica el representant d'aquesta patronal valenciana, que es va reunir amb més de 130 comerciants via videoconferència aquesta setmana i li van traslladar aquesta situació. «Autònoms amb situacions més delicades són els que més problema tenen per a accedir a aquestes línies. Diuen que ningú s'ha de quedar arrere i al final es queden arrere els més febles», postil·la.

En aquesta situació es troba un empresari que prefereix guardar el seu anonimat. És propietari d'una pime de huit empleats i treballa per a l'Administració. «De sobte ens trobem problemes per a abonar nòmines perquè les administracions han deixat de pagar-nos per la crisi del *Covid-19», explica.

Davant aquesta situació, l'empresari va sol·licitar, sense èxit, un aval a la *SGR. «Som una empresa sanejada i resulta que la *SGR ens demana als socis els que avalem personalment amb els nostres béns. És indignant», lamenta. «Que l'IVF vulga posar-se medalles em sembla molt lleig. Estan demanant avals personals, llavors per a què està la *SGR?», es pregunta indignat.

Més informació

Font: lasprovincias.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia