FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Branding digital, l'eina per a la diferenciació de les pimes

Branding digital, l'eina per a la diferenciació de les pimes

Espanya és un país que avança any rere any en digitalització. Actualment, ocupa el 11é lloc en l'Índex d'Economia i Societat Digital (*DESI, per les seues sigles en anglés), que elabora des de 2014 la Comissió Europea.

Encara que a poc a poc ha anat guanyant posicions en aquest rànquing de referència de la Unió Europea (UE), Espanya encara té un llarg camí per recórrer en aquesta matèria. Les grans empreses encapçalen aquest procés de transformació digital, però les pimes, que conformen el 99% del teixit empresarial espanyol, encara han d'assumir els reptes digitals. Una digitalització que és una necessitat per a les pimes, no una opció, ja que és un element clau per a la supervivència de les petites i mitjanes empreses.

Hui dia, el 20% de les pimes espanyoles venen els seus productes per internet. Encara que encara són poques les petites empreses que trauen el cap al gran aparador digital, a poc a poc les pimes han entés que l'immobilisme no és una opció en un entorn empresarial que canvia i evoluciona amb tanta rapidesa. D'aquesta manera, la digitalització s'erigeix com a palanca de competitivitat de les petites i mitjanes empreses. Al cap i a la fi, les marques necessiten més que mai destacar per damunt de les altres en aquest panorama empresarial altament competitiu en el qual ens trobem en l'actualitat.

La digitalització està provocant enormes canvis en les pimes, per la qual cosa la gestió de les marques és més complicada. El *branding digital és un factor clau de l'èxit empresarial, ja que el seu objectiu prioritari és generar relacions i vincles emocionals a llarg termini amb els consumidors, per a després influir en les seues decisions de compra. A través del *branding i el valor de la marca, les pimes poden aconseguir una major diferenciació dels seus productes enfront del de la competència. Aquest aspecte és fonamental, ja que actualment els productes són cada vegada més similars. No obstant això, no ens podem oblidar que el *branding és un concepte que engloba tots aquells elements que abasten la construcció, el disseny i la definició d'una marca.

El procés de construcció d'una marca comença en l'elecció del nom comercial de l'empresa i acaba amb tots aquells xicotets detalls que poden ajudar les pimes a definir la seua identitat en el mercat. Les marques són experiències, per la qual cosa han de posar-los passió als xicotets detalls per a aconseguir sorprendre gratament els consumidors. Les marques necessiten penetrar en les vides dels consumidors cada dia a través de diferents suports per a aconseguir una experiència única i personal. Per aquest motiu, xicotets detalls com el disseny de *cátalogos i fullets fan que les marques puguen transmetre el seu missatge i despertar en els consumidors interés per saber més sobre l'empresa.

Més informació

Font: dirigentesdigital.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia