FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
BREXIT: Comunicat de la Secretària d'Estat de Comerç

BREXIT: Comunicat de la Secretària d'Estat de Comerç

Contingut del comunicat remés per la Secretaria d'Estat de Comerç

El Regne Unit deixarà de ser un Estat membre de la Unió Europea el 31 de gener de 2020 i l'endemà, 1 de febrer del 2020, s'inicia un període transitori que durarà fins al 31 de desembre del 2020. Encara que aquest període podria estendre's un o dos anys, el Regne Unit ha manifestat la seua intenció de no prorrogar-lo.

Durant aquest període transitori (01.02.2020-31.12.2020) el desenvolupament del comerç bilateral amb el Regne Unit es durà a terme en les mateixes condicions que les actuals. Per als operadors no hi haurà canvis en cap aspecte: duaner, fiscal, regulador, etc. El Regne Unit continuarà aplicant tota la normativa de la UE.

Pel que fa a mercaderies, el Regne Unit continuarà formant part del Territori Duaner de la UE i del Mercat Únic, en conseqüència, continuarà la lliure circulació de mercaderies. Tampoc hi haurà canvis en l'estatus d'origen dels seus productes, per la qual cosa les empreses podran continuar beneficiant-se de les preferències aranzelàries dels acords subscrits per la UE en les mateixes condicions. La UE notificarà als països afectats que, durant aquest període transitori, el Regne Unit haurà de ser tractat com a Estat membre a l'efecte d'aquests acords.

L'1 de gener de 2021, el Regne Unit deixarà de tindre l'obligació d'aplicar la normativa de la UE i entraria en vigor l'acord comercial que s'aconseguisca. Si no hi haguera acord, el Regne Unit tindria el mateix tracte que altres països de l'Organització Mundial de Comerç, amb els quals la Unió Europea no té acord preferencial. Per a l'exportació i importació de mercaderies, l'1 de gener de 2021 començarà la necessitat de realitzar tots els tràmits duaners i no duaners requerits per a país tercer. Amb o sense acord comercial, després del període transitori, el Regne Unit quedarà fora de la Unió Duanera de la UE i serà un tercer país amb caràcter general tant en comerç de béns com de serveis. Els seus productes deixaran de tindre l'estatus d'originaris de la UE.”


Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia