FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Canvis en la Llei Concursal per a millorar la insolvència de pimes

Canvis en la Llei Concursal per a millorar la insolvència de pimes

La reforma va encaminada a garantir a les empreses l'accés a procediments de reestructuració preventiva

La Llei Concursal es modernitza. El Govern promou la seua reforma per a alinear-la amb els països més avançats i facilitar la reestructuració de les empreses viables millorant els procediments d'insolvència.


La modificació de la llei forma part de les reformes que s'inclouen en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern i l'objectiu del qual és reforçar el teixit productiu i promoure el creixement econòmic.

La reforma de la Llei Concursal vol garantir a les empreses que tinguen dificultats financeres un accés als procediments efectius de reestructuració preventiva. A través d'aquest mecanisme se'ls pot ajudar a continuar amb la seua activitat. A més, es permetrà als empresaris que siguen persones físiques i estiguen en situació d'insolvència l'exoneració dels seus deutes. Això serà possible després d'un període de temps raonable en el qual s'afavorirà la segona oportunitat i es promourà la millora de l'eficiència del procediment concursal per a reduir la seua duració.

El nou text prestarà especial atenció a les microempreses. Aquestes companyies tindran un procediment adaptat a les seues necessitats i característiques. S'espera que la reforma minimitze la destrucció del teixit productiu i que servisca per al manteniment d'empreses i negocis viables.

Així mateix, una de les claus de la modificació de la Llei Concursal és facilitar que les empreses que són deutores disposen d'un instrument “eficaç” per a evitar la insolvència o, donat el cas, poder eixir d'ella.

Procediment de segona oportunitat

Entre les novetats de la reforma es troba el procediment de segona oportunitat. En aquest cas, s'introdueixen unes certes mesures com l'exoneració de sense liquidació prèvia del patrimoni del deutor i amb un pla de pagament als creditors. Així, es permetrà al deutor mantindre el seu habitatge habitual i si és autònom, podrà continuar amb la seua activitat. A més, el pla de pagaments tindrà una duració de 3 anys i es podrà ampliar a 5.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia