FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
CEOE demana al Govern que lleve traves perquè autònoms i pimes accedisquen als Fons Europeus

CEOE demana al Govern que lleve traves perquè autònoms i pimes accedisquen als Fons Europeus

La Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) ha publicat un nou informe en el qual analitza la situació actual dels fons *Next *Generation a Espanya i sol·licita al Govern eliminar burocràcia i major agilitat administrativa per a facilitar l'accés a autònoms i pimes.

Després de la tercera sol·licitud de desemborsament, la quantitat del qual ascendeix a 6.000 milions d'euros, Espanya se situa al capdavant d'Europa en la recepció de fons transferits per la Unió Europea. No obstant això, segons van indicar des de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), entén que no estan arribant a pimes i a autònoms per la qual cosa “és important traslladar aquesta velocitat d'arribada dels fons *Next *Generation a l'economia real”.

Així mateix, van explicar des de la Confederació, “les empreses -grans, pimes i autònoms- necessiten major flexibilitat en l'accés a les convocatòries, així com un esforç addicional del sector públic per a eliminar la burocràcia i reforçar l'agilitat administrativa”.

Concretament, Espanya ja ha rebut 31.000 milions de fons en concepte de subvencions del total del Pla, que, incloent-hi l'Addenda al Pla de Recuperació prevista, engloba una quantitat total de 164.000 milions d'euros. No obstant això, i segons l'últim informe de seguiment dels fons *Next *Generation presentat per CEOE, a nivell d'execució, les dades oficials del 20 de desembre de 2022 assenyalen que s'ha produït un desplegament de 22.000 milions d'euros en convocatòries fins hui. D'aquesta quantitat, “només 9.500 milions d'euros estan destinats al sector privat”, prop del 43% del total.

Per a la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), aquesta situació “és especialment preocupant”, en tant que l'any 2023 serà clau per a l'execució dels Projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica (*PERTES). En paraules de la Confederació, “enguany ha de ser el de la consolidació de la major adjudicació de fons de la història d'Espanya”.

“Insistim que les grans línies d'ajudes per a projectes tractors, englobades en els *PERTES i d'impacte transformador, han d'acabar d'aterrar en el sector privat. En aquest sentit, és imprescindible continuar augmentant el ritme en la publicació i resolució, especialment en uns certs sectors vinculats amb l'autonomia estratègica d'Espanya”, van destacar des de CEOE.

El nivell d'execució del pla espanyol és del 22%
Al juliol de 2020, el Consell Europeu va acordar un instrument excepcional de recuperació temporal conegut com *Next *Generation EU, dotat amb 750.000 milions d'euros per al conjunt dels Estats membres. L'objectiu d'aquest Fons de Recuperació va ser “garantir una resposta europea coordinada amb els Estats membres per a fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia”.

Més informació

Font: autonomosyemprendedor.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia