FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Claus perquè les pimes tracen un pla de continuïtat de negoci

Claus perquè les pimes tracen un pla de continuïtat de negoci

La majoria de les petites i mitjanes empreses no dediquen ni l'atenció ni el temps suficient a pensar en aquesta mena d'iniciatives, i només s'ocupen quan succeeix una catàstrofe o un atac cibernètic seriós. *SonicWall recomana a aquestes empreses afrontar sense dilació aquest tema.

A pesar que la major part del dia estem pendents de parar possibles incidents de seguretat, els atacs es produeixen de moltes formes, per la qual cosa cal estar preparat abans que ocórreguen. La veritat és que moltes pimes no dediquen ni l'atenció ni el temps suficient a pensar en aquesta mena d'iniciatives, quan l'actitud de ‘bregarem amb el problema quan ocórrega’ pot significar la fi la companyia. “Un optimisme quasi suïcida envaeix les decisions de la direcció de les companyies. Només ens ocupem quan succeeix una catàstrofe o un atac cibernètic seriós”, assenyala Sergio Martínez, *country *manager a Ibèria de *SonicWall.

*SonicWall recomana a les organitzacions xicotetes i mitjanes que tracen un pla de continuïtat de negoci i de recuperació enfront de desastres i ciberatacs, que els permeta minimitzar l'impacte de l'imprevist en les seues xarxes i sistemes, així com la seua vulnerabilitat. Per a això les aconsella tindre compte les següents cinc millors pràctiques:

--Tindre un pla i fer simulacions. El primer component per a assegurar la continuïtat de negoci a l'hora d'enfrontar-se a un desastre a tindre un pla que continga els procediments i les instruccions que s'han de seguir en cas de catàstrofe i posar-ho en pràctica, ja que, en aquesta mena de situacions, les persones estan sotmeses a molt d'estrés, la qual cosa impedeix que pensen amb claredat. A través d'ell, es coordinen els esforços de tots els equips, s'identifica als responsables, es gestionen els actius i es manté les expectatives dels clients. Assajar-ho i fer simulacions són passos claus per a implementar amb èxit aquest pla.

--Garantir que la informació és *accessible. Després d'un desastre, és probable que no es tinga accés a les xarxes, per la qual cosa tots els esforços s'aniran al trast si el pla es troba en un disc de xarxa o en un ordinador intern al qual no es té accés. El mateix ocorre amb l'accés al correu electrònic. Una solució habitual és tindre repositoris de l'email i de les dades en el núvol. Un altre escenari podria ser que la connectivitat sol caiguera en el *site principal i que el secundari estiguera disponible però l'usuari no sap com accedir a aquest. En aquesta situació, un *appliance d'Accés Mòbil Segur permetria l'accés remot d'una forma totalment transparent, ja que configurarà automàticament una VPN al lloc online més pròxim i redirigirà l'accés quan siga necessari.

Més informació

Font: itreseller.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia