FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Com afecten els indicadors econòmics a l'esdevenir d'autònoms i pimes

Com afecten els indicadors econòmics a l'esdevenir d'autònoms i pimes

Les dades macroeconòmiques continuen obrint telenotícies i portades de periòdics. Passar-los per alt no és una bona opció ja que són el termòmetre de les acceleracions i desacceleracions de l'economia d'un país. Tot això influeix en la marxa del teixit empresarial pel que el seguiment d'aquests indicadors econòmics per a autònoms i pimes ajuda en l'anàlisi i la presa de decisions.

És important fer saber, amb la ressaca encara de la celebració de les eleccions d'ahir, que la situació política impacta directament en la marxa de l'economia, per la qual cosa en períodes de bloqueig polític aquests indicadors presenten variacions. El que no presenta cap variació, amb independència d'aquests indicadors, són les obligacions fiscals de l'autònom, de la gestió del qual ens encarreguem en l'assessoria fiscal online de *Infoautónomos.

A continuació abordem els principals indicadors econòmics per a autònoms i pimes als quals has d'estar atent:

1. Producte Interior Brut (PIB) i la contribució dels autònoms
Aquest indicador representa el valor econòmic de tots els béns o serveis produïts per un país en un període de temps determinat. El PIB dona clara mostra de la riquesa d'un territori que és major com més cresca el percentatge que deixa aquest indicador.

Segons el Fons Monetari Internacional (FMI) Espanya, té un PIB nominal d'1.429.140 dòlars en 2019 ocupant el número 13 en la posició mundial. No obstant això, el PIB experimenta un alentiment en el seu creixement trimestral des de fa tres anys conforme a les dades que deixa l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En el tercer trimestre de 2019 l'economia espanyola va créixer un 0,4%, el mateix percentatge que en el trimestre precedent.

La Federació Nacional de Treballadors Autònoms (LLIGA) estima que els autònoms representen entre el 15 i el 18% del PIB a Espanya, generant amb això bona part de la riquesa de l'economia espanyola.

2. Índex de Preus al Consum (IPC), un altre dels indicadors econòmics per a autònoms i pimes
Les pujades i baixades de la cistella de consum d'una unitat familiar afecta directament sobre el teixit empresarial. Parlem de l'Índex de Preus al Consum (IPC) que mesura les variacions en el nivell de preus.

L'augment de preus minva el nivell adquisitiu de bona part dels contribuents, entre ells, els autònoms als quals l'increment de l'IPC els afecta en dos sentits: d'una banda, el client final redueix el seu consum i per un altre, els proveïdors que assorteixen a autònoms i empreses pugen els preus, incrementant-se així els costos de producció.

Més informació

Font: infoautonomos.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia