FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Com ha d'actuar una pime per a millorar la seua insolvència?

Com ha d'actuar una pime per a millorar la seua insolvència?

La Covid-19 ha provocat una situació econòmica impossible de sostindre en moltes pimes.

L'últim any ha sigut molt complicat per a les empreses, sobretot per a les pimes. Moltes d'elles han hagut de tancar pel fet que la Covid-19 ha provocat una situació econòmica difícil de sostindre.


Hui dia, encara que la situació va millorant a poc a poc, moltes han sigut les pimes que no han pogut recuperar-se. Les petites i mitjanes empreses per les seues condicions tarden més temps a prendre mesures, tenint esperances fins a l'últim moment de sobreviure. De manera que, sense pensar-ho, els problemes s'allarguen i agreugen, la qual cosa posa en escac la continuïtat de l'empresa. En aquests casos, el més important és saber anticipar-se abans que les conseqüències d'una situació així siguen irreparables.

Davant aquests esdeveniments imprevistos i amb l'increment de la insolvència de pimes, un any més, el Registre d'Economistes Forenses (*REFOR) *yCEPYME han creat una nova edició de la Guia d'Actuació de l'empresa davant la insolvència. En aquesta ocasió, la guia ofereix informació sobre *lospasos que poden seguir les empreses, més concretament les pimes, per a evitar o reduir en la mesura que siga possible la seua insolvència.

Dret preconcursal
L'objectiu principal del dret preconcursal és evitar el concurs de creditors. Per a això, s'aporten solucions a empreses amb dificultats tant econòmiques com financeres. Segons la guia elaborada per (*REFOR) i CEPYME “més del 90% de les sol·licituds de concursos de creditors acaben en liquidació i poques vegades s'aconsegueix una mínima satisfacció dels creditors concursals”. Això es deu al desconeixement generalitzat entre les pimes. Moltes no són coneixedores d'altres alternatives com el dret preconcursal, amb acords de refinançament o acords extrajudicials de pagaments.

La primera alternativa, abans d'arribar al concurs de creditors és, un acord de refinançament. Aquest es duu a terme entre el deutor i els seus creditors. Dins d'aquest acord es pot distingir *entreacuerdos col·lectius, que són establits amb tots els creditors; o singulars, que són aquells establits exclusivament amb un creditor o amb varis.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia