FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Com protegir la teua pime de ciberatacs quan tens pocs recursos

Com protegir la teua pime de ciberatacs quan tens pocs recursos

Les empreses hauran d'invertir en formació dels seus empleats, així com a realitzar còpies de seguretat i actualitzacions de manera periòdica

Educar als empleats, apostar per l'autenticació multifactor o realitzar còpies de seguretat de manera regular són algunes de les recomanacions principals que realitzen els experts a les petites i mitjanes empreses (pimes) perquè protegisquen la seua empresa dels ciberatacs.

Un estudi realitzat per *ConnectWise posa de manifest que tres de cada quatre pimes va patir almenys un ciberatac en 2021. Es tracta d'un 55% més que en 2020.

A més d'això, un altre estudi dut a terme per la mateixa companyia assenyala que sis de cada deu pimes enquestades havia reconegut ser conscient d'haver rebut algun tipus d'amenaça, especialment *ransomware o atacs basats en identitats. La majoria d'aquestes companyies tem poder patir un atac d'aquestes característiques en 2023.

En aqueix sentit, els experts aconsellen posar solucions al problema. Principalment, asseguren que s'ha d'invertir en educació dels empleats, ja que un atac pot entrar des de qualsevol dispositiu i són els professionals que treballen en l'organització els que els utilitzen, per la qual cosa és important que reconeguen qualsevol amenaça abans que ocórrega l'atac.

Apostar per l'autenticació multifactor

D'altra banda, consideren que les empreses haurien d'apostar per l'autenticació multifactor. Tal com diuen, la identitat és un component crític en els ciberatacs, per la qual cosa els sistemes d'autenticació multifactor suposen una capa addicional de seguretat per a atorgar accessos solament als usuaris legítims.

A més d'això, s'aconsella actualitzar el programari i realitzar còpies de seguretat de manera periòdica. En aquest sentit, el núvol seria de gran ajuda, ja que facilita l'accessibilitat i la visibilitat de les còpies de seguretat. Cal recordar que la majoria de les bretxes ocorren a causa de vulnerabilitats que es poden resoldre amb una simple actualització.

Finalment, les pimes poden protegir-se dels ciberatacs protegint els seus entorns *cloud amb l'autenticació multifactor i analitzant de manera periòdica els entorns i els comportaments dels usuaris per a evitar que puga produir-se alguna bretxa de seguretat que afecte de manera negativa a la companyia.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia