FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Comprar participacions en les pimes com a via per a evitar la seua fallida

Comprar participacions en les pimes com a via per a evitar la seua fallida

Les pimes i els autònoms són els grans damnificats en les crisis. Per aquest motiu, és una notícia positiva que Europa estudie comprar participacions en les pimes com a via per a evitar la fallida.

A l'inici de la pandèmia, la majoria de governs europeus van optar per plans per a incentivar el crèdit a les empreses més afectades, com el programa d'avals de l'ICO posat en marxa a Espanya o els *macrocréditos a Alemanya i França per a reflotar a grans empreses.


Si les pimes són les empreses que més abunden a Espanya i les més importants si parlem de la nostra economia, és lògic que aquestes reben un impuls en moments on no totes han pogut tirar avant com en altres sectors.

Les petites i mitjanes empreses reclamen i amb raó, més suport públic perquè d'elles depenen la major part de les ocupacions. De fet, a Espanya, les pimes generen més de 10 milions d'ocupacions, el doble que les grans companyies, segons el Ministeri d'Indústria.

La Comissió Europea, el Banc d'Anglaterra i els ministeris d'Economia d'Alemanya i França estudien la possibilitat de comprar participacions en les pimes.

Aquesta solució es planteja com a complement als préstecs avalats o com a alternativa una vegada que vencen aqueixos programes de suport públic.

Diversos governs europeus compten amb participacions en companyies privades a les quals van rescatar durant la crisi econòmica de 2008. La novetat estaria a incloure a les pimes dins d'aquest mesura de suport estatal.

La compra d'accions en companyies podria evitar un major endeutament, que al seu torn podria provocar una onada de morositat si es produeixen fallides en les empreses que han rebut aqueixos préstecs avalats amb fons públics.

Més informació

Font: pymesyautonomos.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia