FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Digitalització, la clau de les pimes per a accedir a nous mercats en l'era covid

Digitalització, la clau de les pimes per a accedir a nous mercats en l'era covid

"El comerç electrònic i l'expansió a nous mercats és essencial per al creixement de les pimes i l'augment de la cartera de clients"

Espanya és un país de petites i mitjanes empreses. Segons el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme en el seu Marco *Estratégico en Política de Pime 2030, les pimes representen el 99,8% del total de les empreses a Espanya, i equivalen a una mica més del 62% del Valor Afegit Brut (*VAB) i al 66% del total de l'oferta d'ocupació. En concret, les pimes que compten amb assalariats constitueixen el 46% de les empreses, i empren a més de huit milions de treballadors, la qual cosa representa el 53,3% del total d'ocupació disponible. Aquesta dada demostra la importància de les pimes per a Espanya i per a la seua recuperació econòmica, especialment en aquest moment sense precedents.

El *COVID-19 ha provocat una gravíssima crisi sanitària, però també està llastrant la nostra economia, ja de per si mateix agreujada per les restriccions necessàries per a fer front a l'emergència sanitària. A Espanya, per exemple, s'ha produït un descens del consum, fet que està portant al teixit empresarial a una situació precària, especialment a les empreses més xicotetes. De fet, segons el Baròmetre #*LaPymeHabla de *Cepyme, més del 50% de les pimes creuen que la supervivència de la seua empresa està en risc. Però com fer front a aquesta situació? Sembla que Europa té algunes de les claus, com veurem a continuació.

En aquest cas, la restricció d'horaris, les limitacions de capacitat i la menor afluència a les zones comercials han allunyat als clients de les compres tradicionals a les botigues físiques, i estan afeblint el consum i la despesa. Es tracta d'una situació que es repeteix en la majoria de les ciutats europees, que comparteixen d'aquesta forma els mateixos temors. Però paral·lelament, el desenvolupament de noves tecnologies i la creixent digitalització de la societat han experimentat un impuls sense precedents durant la crisi del *COVID-19. Per exemple, l'ús de dispositius electrònics s'està estenent a quasi tots els àmbits de la vida, incloent el treball, l'oci, les compres i altres tasques, tant personals com professionals, que es duen a terme cada vegada més a través d'eines online, amb una preponderància dels telèfons mòbils com a element omnipresent.

Més informació

Font: eleconomista.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia