FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Efectes de la morositat de les empreses en les pimes

Efectes de la morositat de les empreses en les pimes

Un 70% de les factures que emeten les empreses es paguen amb retard

Un 70% de les factures que emeten les empreses es paguen amb retard. La morositat ha sigut una de les principals conseqüències de la pandèmia. Durant els primers sis mesos de 2021 quasi 7 de cada 10 factures emeses van registrar un retard en el seu pagament. La xifra suposa un 68,7% de les factures.


El retard en els pagaments ha suposat un cost de finançament en les empreses de 1.472 milions d'euros, la qual cosa suposa un 3,5% per damunt del nivell del primer trimestre de l'exercici anterior. La xifra és, a més, la més alta des de l'any 2013 amb un cost financer que aconseguia els 2.000 milions d'euros, indiquen des de *Cepyme.

El Període Mitjà de pagament (*PMP) ha augmentat a nivell nacional durant final de 2020 i principi de 2021. Les últimes dades registrades posen de manifest que el *PMP va créixer en 5,6 dies fins a aconseguir els 87,8 durant el primer trimestre de l'any.

Les dades es van recuperar durant el segon i tercer trimestre de l'any gràcies a la reactivació de l'activitat econòmica. En concret, el Període Mitjà de pagament va descendir fins als 81 dies en aquest període.

Les petites empreses, les més afectades

La morositat ha provocat efectes negatius en les empreses en un moment en el qual encara pateixen de falta de liquiditat. En aqueix sentit, des de *Cepyme consideren que són preocupants les restriccions creditícies que han derivat de la pandèmia. Al seu judici, això pot dificultar el pagament del deute comercial en les empreses de menor grandària.

La morositat ha afectat principalment les empreses de menor grandària. Aquestes companyies tenen un menor accés al crèdit i, generalment, pateixen retards en els pagaments d'altres companyies amb major grandària.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia