FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El 40% de les pimes es veuran afectades per la pujada del SMI, segons *Cepyme

El 40% de les pimes es veuran afectades per la pujada del SMI, segons *Cepyme

L'organització alerta que la pujada del salari mínim podria suposar un desemborsament econòmic de 2.000 euros mensuals per treballador

El 40% de les petites i mitjanes empreses (pimes) es veuran afectades per la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 1.080 euros. Així ho considera *Cepyme en l'informe Repercussió de la Pujada del SMI en la Pime Espanyola.

L'organització d'empreses assegura que la pujada del SMI afecta directament al 40% de les petites i mitjanes empreses, perquè les pimes són les companyies en les quals l'SMI representa un major percentatge del salari mitjà.

D'acord amb l'organització, l'increment del salari en 80 euros mensuals en 14 pagues, fins a completar una nòmina de 1.080 euros per al treballador, suposa per a l'empresari “un desemborsament d'entre 1.654 i 1.734 euros mensuals, en funció del tipus de cotització per accidents laborals”.

*Cepyme adverteix que si es té en compte el salari que l'empresari ha de pagar al treballador, així com altres qüestions com l'absentisme, les baixes i els períodes vacacionals i dies no laborables, el cost efectiu per a l'empresari de la pujada del 8% en l'SMI es dispara fins als 2.000 euros mensuals per cada treballador.

Pèrdua d'ocupació

Alerten, per tant, dels efectes perjudicials que podrien suposar la pujada del SMI, entre els quals figura una pèrdua de l'ús d'entre el 7,8% i el 9%.

Així mateix, recorden que l'augment del SMI des de 2018, del 47%, ha provocat la destrucció de 105.800 llocs de treball i evitat la creació de 150.400 ocupacions, minant especialment als col·lectius de més difícil inserció laboral: els actius de baixa qualificació, joves i dones.

En aqueix sentit s'ha posicionat el president de *Cepyme, Gerardo *Cuerva, qui ha recordat que “les pujades del SMI han de ser moderades i sempre concordes amb la situació real de l'empresa”.

No obstant això, el president de *Cepyme ha afirmat que des de 2016 l'SMI s'ha incrementat un 65% “mentre que la productivitat de l'empresa ha caigut més d'un 3%”.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia