FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El 70% dels ciberatacs són a pimes, amb un cost de 40 milions

El 70% dels ciberatacs són a pimes, amb un cost de 40 milions

La protecció en aquest sentit és insuficient.

Els atacs informàtics dirigits a empreses continuen creixent. A Espanya, el cost dels ciberatacs ja es xifra en 40 milions d'euros, sent la petita i mitjana empresa la que més els pateix.

Les dades indiquen que set de cada deu ciberatacs tenen com a víctimes a pimes. Així ho avala l'últim informe elaborat per acierto.com.

L'última onada d'atacs informàtics ha vingut embolicada en una campanya de suposada informació d'interés sobre el *coronavirus. Per al comparador d'assegurances, la falta de coneixements dels internautes espanyols és un dels principals causants.

Tant és així que fins al 90% dels internautes ignora la manera de crear una contrasenya segura mentre que el 48% admet que no la canvia mai o quasi mai. A més, dos de cada cinc empresaris ignoren les actualitzacions informàtiques del seu equip. Cal recordar que un *requipo *desactualizado implica un greu risc.

Segons l'informe, els 40 milions d'euros de cost estimat es troben per davall de la realitat, tenint en compte que no totes les víctimes de ciberatacs opten per denunciar, per temor al fet que la seua imatge de veja perjudicada.

En qualsevol cas, el cost mitjà d'un atac informàtic a una empresa se salda entre els 35.000 i els 75.000 euros, en funció de la grandària de la companyia.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia