FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El 72% de les pimes i autònoms, a favor de pujada del SMI, però el 49% reconeix que afecta la seua competitivitat

El 72% de les pimes i autònoms, a favor de pujada del SMI, però el 49% reconeix que afecta la seua competitivitat

El 72% de les pimes i autònoms espanyols es mostra a favor de la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI), a pesar que el 49% reconeix que afecta la seua competitivita

El 72% de les pimes i autònoms espanyols es mostra a favor de la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI), a pesar que el 49% reconeix que afecta la seua competitivitat, segons es desprén del ‘II Informe de Pimes i Autònoms d'Espanya’ realitzat per l'asseguradora *Hiscox, que exposa estes dades coincidint amb el Dia de les Microempreses i Petites i mitjanes empreses del pròxim 27 de juny.

Concretament, este percentatge del 72% es repartix entre el 37,3% de pimes i autònoms que té un grau alt o molt alt d'acord amb estes pujades, i el 34,4%, que està una mica a favor.

A més, si s'atén els diferents segments en els quals es dividix l'informe, com el nombre d'empleats, sectors, nivell de facturació o antiguitat, el document també reflectix que existixen alts nivells d'acord amb esta mesura.

Així, el 74,6% de les pimes i autònoms del sector del comerç estan a favor de les pujades salarials, seguit d'altres servicis (73,7%) i Indústria (60,5%).

MÉS DISPARITAT SEGONS EL NIVELL DE FACTURACIÓ

Si es para atenció al factor de l'antiguitat, a favor estan un 78,8% de les empreses amb menys de cinc anys de vida, i un 70% de les quals tenen més de cinc anys, mentres que per nombre d'empleats no existixen pràcticament diferències, i és que un 72% de les micropimes (d'un a deu empleats) està d'acord, així com un 69,5% de les pimes de deu a 250 empleats.

Segons l'anàlisi, on més disparitat es troba és per nivell de facturació, ja que en el cas de les empreses que facturen menys de cinc milions d'euros a l'any un 72% està d'acord, no obstant això, el percentatge d'aquelles que ingressen més de cinc milions és del 57,4%.

Quant als efectes que exercix esta mesura en les pimes, les quals conformen quasi la totalitat del teixit productiu d'Espanya, un 49,3% declara que les pujades del SMI han afectat la seua competitivitat.

LES MÉS AFECTADES, LES MICROPIMES

Dins d'estes empreses i professionals, les més afectades, segons l'informe, són les micropimes, amb un 71,1% que així ho afirmen, mentres que per darrere els seguixen les pimes de deu a 250 empleats, ascendint este percentatge al 64,4%.

Quant al nivell de facturació, aquelles que facturen més de cinc milions d'euros són les que més afirmen veure's afectades, ja que així ho indiquen un 62% d'estes empreses, enfront del 49,1% de les quals ingressen menys d'esta quantitat.

D'altra banda, l'informe documenta que també existix una dissemblança entre les empreses amb més i menys de cinc anys d'antiguitat, ja que un 55,3% afirma haver vist afectada la seua competitivitat, mentres que este percentatge és del 49,1% per a les empreses més joves amb menys de cinc anys de vida.

SENSE GRANS DIFERÈNCIES PER SECTORS

Si es distingix per sectors, tampoc es donen grans diferències en impacte en la competitivitat del negoci, i és que un 55,3% de les pimes del sector comercie afirmen que sí els ha afectat, així com un 55,1% de les d'indústria.

Enfront d'estes conseqüències negatives per a la competència de les pimes, l'informe ressalta que la mesura que més ha aplicat este tipus d'empreses per a intentar compensar la balança ha sigut la de reducció de marges, la qual arguïxen un 33,1%.

Per part seua, un 23,2% ha pujat els preus als clients, mentres que un 12,1% afirma ser més estricte a l'hora de contractar personal.

A estes mesures li seguixen, per orde de popularitat decreixent, posar el focus en la millora de la productivitat, acomiadar treballadors, incrementar els costos per personal i reduir els sous més elevats de l'empresa, alguna cosa que han dut a terme un 3,2% de les companyies.

Més informació: Més informació

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia