FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El Consell apuesta por programas que faciliten el relevo generacional en el transporte por carretera y e incorporar mujeres a las flotas

El Consell apuesta por programas que faciliten el relevo generacional en el transporte por carretera y e incorporar mujeres a las flotas

La consellera avanza que se está creando un “mapa de necesidades” para aumentar el número de áreas de descanso y aparcamiento para camiones

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que el seu departament, al costat de la Secretaria Autonòmica d'Ocupació, està desenvolupant un conjunt de programes per a facilitar l'entrada de joves al sector del transport per carretera que garantisca el relleu generacional i la incorporació de més dones a les flotes facilitant l'obtenció del Certificat d'Aptitud Professional (*CAP).

La responsable d'Infraestructures del Consell s'ha expressat en estos termes en la seua intervenció en la clausura de l'Assemblea de l'Associació Empresarial Castellonenca de Transport de Mercaderies per Carretera (*ACTM) que s'ha celebrat este dissabte en la capital de La Plana i que ha reelegit a Carmelo Martínez com a president. Durant la seua intervenció ha destacat que el sector és un “pilar essencial del nostre teixit productiu i, per tant, del nostre desenvolupament”.

La consellera ha recordat que la Comunitat Valenciana “és la quarta regió en nombre d'empreses”, perquè compta amb quasi 10.000 en les quals treballen prop de 30.000 persones i la tercera -després d'Andalusia i Catalunya- que més mercaderies mou cada any amb 261 milions de tones. En el cas de Castelló, el sector engloba a 1.500 empreses i 3.800 professionals.

Pradas ha assegurat que el “dinamisme i potència del sector no pot ha de fer-nos oblidar els molts i difícils reptes que té per davant i per a la superació dels quals, el sector trobarà en el Consell de Carlos Mazón un ferm aliat”.

En este sentit, la consellera ha expressat que la Generalitat “compartix la preocupació per la falta de conductors” pel que “estem desenvolupant solucions com a plans d'ocupació i programes específics per a facilitar el relleu generacional”.

A més, Salomé Pradas ha assegurat que en el Consell “som molt conscients que malgrat la potència del sector i l'impressionant volum de trànsit que genera”, en la Comunitat Valenciana “no comptem amb una infraestructura suficient d'aparcaments i instal·lacions de descans per a camions”.

La consellera ha explicat que, a la província de Castelló, només hi ha huit d'estes instal·lacions pel que ja s'està creant “un mapa de necessitats que s'analitzarà de la mà del sector”. Sobre aquest tema, Pradas ha avançat que la proposta contempla la possibilitat que Onda albergue una d'estes instal·lacions a causa de “la seua ubicació, al costat de la CV-10, que és una de les artèries principals de transport de mercaderies al costat de la A-7”.

Pradas ha recordat que la ubicació de la Comunitat Valenciana en el centre del Corredor Mediterrani i com un dels extrems de l'eix Cantàbric-Mediterrani “és una gran oportunitat per al nostre sector logístic” pel que les empreses i autònoms del transport de mercaderies per carretera “tenen a la seua disposició al Consell per a posar en marxa totes aquelles iniciatives per a harmonitzar la defensa del medi ambient amb el creixement econòmic”.

En este sentit, la consellera ha incidit en el prometedor futur de les infraestructures de Castelló, amb el desenvolupament del projecte de l'Eix de la Ceràmica. De la mateixa forma, ha insistit que es treballa en altres actuacions com la millora del paviment de la CV-10 a Betxí, Onda, Vila-real i Almassora, a la qual s'ha dedicat més de quatre milions d'euros.

Més informació: Més informació

Font: elperiodic.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia