FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El consum en les pimes espanyoles augmenta amb el coronavirus

El consum en les pimes espanyoles augmenta amb el coronavirus

L'activitat comercial en xicotets establiments ha evolucionat millor que la de les grans superfícies des d'abril, segons Pols

A Espanya hi ha quasi tres milions de pimes i autònoms. Perruqueries, bars, ferreteries, merceries… les ciutats i els barris del país es caracteritzen pel xicotet comerç. I el local, el pròxim, està de moda. Des d'el mes de març passat, la cerca en Google dels termes “prop de mi” continua amb una tendència alcista. I és que després de l'arribada de la *COVID a Espanya, els patrons de conducta dels consumidors han canviat. L'experiència de compra s'ha convertit en un procés més premeditat, amb un creixent protagonisme del canal online, però, també, amb un consumidor més conscient i compromés amb la seua comunitat. Així ho reflecteix un estudi realitzat per *Deloitte i Facebook, que conclou que el 63% dels consumidors espanyols ha començat a comprar en empreses xicotetes i un 55% ho ha fet en noves pimes locals.

En aquest nou comportament han influït diverses premisses: d'una costat, la preocupació per la salut condueix als consumidors a locals amb menys afluència de persones, que estiguen més prop de casa i que siguen ‘coneguts’. D'altra banda, es troba la situació econòmica, ja que, segons el citat estudi, un 70% de les persones que ha començat a comprar en xicotets comerços ho ha fet perquè els preocupa la supervivència d'aquests.

Per a entendre com han canviat aquests patrons, es pot observar l'evolució del consum en un sector que s'ha mantingut obert durant tota la crisi: el de l'alimentació. Els espanyols fan la compra igual que abans del coronavirus? La resposta és “no”. Des d'abril, els habitants de grans ciutats com Barcelona o Madrid compren més en xicotets comerços que en grans supermercats.

Així ho mostren les dades de Pols, l'eina de Banc Sabadell que, a través de les interaccions amb Terminals de Punt de Venda (*TPV) del banc, permet analitzar en temps real l'evolució econòmica i que reflecteixen una millor evolució en l'activitat comercial dels comerços xicotets d'alimentació en els últims sis mesos, comparat amb el mateix període de l'any 2019.

A través de les dades de Pols s'observen dues clares tendències. D'una banda, el consum d'aliments en general, que va repuntar en els mesos de confinament i en els de la posterior desescalada, ha disminuït en els mesos d'estiu, quan existia llibertat de moviment i la situació epidemiològica era més favorable; però, per un altre, ha tornat a cobrar protagonisme al setembre, quan a la fi de l'estiu i a la volta a casa s'han unit els rebrots de la *COVID i les noves restriccions.

En aquest context, a més, s'observa un clar protagonisme del xicotet comerç enfront de les grans superfícies. Segons les dades de Pols, a l'abril, l'evolució de l'activitat en establiments xicotets d'alimentació a Barcelona va ser un 50% més positiva que la del mateix mes de l'any anterior, enfront d'un 24% de l'alimentació en grans comerços. Aqueixa tendència a favor del xicotet comerç es manté durant els mesos posteriors al confinament, i acaba setembre amb una variació positiva del 56% dels xicotets, enfront d'un 28% dels grans.

Més informació

Font: eldiario.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia