FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El finançament és clau si volem que les pimes creen nous llocs de treball

El finançament és clau si volem que les pimes creen nous llocs de treball

La liquiditat continua sent un dels principals cavalls de batalla de les empreses espanyoles, especialment les més xicotetes.

La liquiditat continua sent un dels principals cavalls de batalla de les empreses espanyoles, especialment les més xicotetes. És un element clau per a garantir la supervivència de la pime, perquè permet pagar als proveïdors, als bancs i, per descomptat, la nòmina dels empleats.

No obstant això, no sempre és fàcil trobar el finançament que necessiten, encara que siga el que permet a moltes empreses crear ocupació. Segons l'informe "Finançament de la Pime a Espanya”, elaborat per *SGR-*CESGAR, 213.800 empreses a Espanya crearien uns 730.000 llocs de treball si aconseguiren el finançament que necessiten.

La pròpia associació apunta als avals i garanties com el principal obstacle que impedeix a les empreses obtindre la liquiditat que necessiten. A més de la meitat se'ls ha sol·licitat algun tipus de garantia per a la concessió d'aquest finançament, la qual cosa representa el principal obstacle per a aconseguir el crèdit que necessiten.

Les dades de l'estudi, corresponents a 2018, reflecteixen que el 36,5% de les pimes han tingut necessitats de finançament durant l'any passat, l'hagen necessitat o no, enfront del 31% que es va registrar en 2017. No obstant això, en el que a necessitats de liquiditat per a escometre projectes d'innovació es refereix, el nombre de pimes que busquen aquesta liquiditat ha descendit en 2,7%.

El crèdit de proveïdors, la línia de crèdit i els préstecs bancaris són els productes financers més utilitzats per les petites i mitjanes empreses. En aquest sentit, el 84,6% de les pimes amb necessitats de finançament bancari l'ha obtinguda i acceptat. No obstant això, el paper de les societats de garantia recíproca ha crescut fins als 1.200 milions d'euros enguany.

Més informació

Font: pymesyautonomos.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia