FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El pressupost, un timó per a mantindre la pime a flotació

El pressupost, un timó per a mantindre la pime a flotació

El control pressupostari és fonamental per a l'activitat de qualsevol empresa i, en temps de crisi, cobra major importància ja que optimitza processos com el monitoratge i la planificació del negoci

El pressupost té tanta importància en el negoci com la carretera per al conductor: permet a l'empresari complir els seus objectius i arribar a la seua destinació, anticipant-se als sots que puguen sorgir en el camí. No obstant això, la seua correcta elaboració és una assignatura pendent per a moltes pimes, sorpreses ara per la frenada de l'activitat.

"Per desgràcia, no se sol seguir un criteri rigorós de gestió ni de direcció financera”, creu Ignacio Bueno, assessor financer d'empreses i fundador de *FAI *Business *Advisory. “I sense una planificació anual rigorosa, un negoci funcionarà com un suro en l'aigua i acabarà on li porte el corrent”, adverteix Bueno, que serà l'encarregat d'impartir aquest dijous 21 de maig el *webinar Reconstruir pressupostos en la crisi de la *covid-19 en el *Hub Empresa de Banc Sabadell, una xarrada ara molt més necessària en un escenari on “les despeses continuen, però els ingressos han caigut dràsticament”.

Per a José Ignacio Llorente *Olier, professor de l'Àrea Financera del Grup Educatiu *CEF-*UDIMA, aquesta falta de planificació “s'ha degut a la falta de recursos i de temps per a la formació financera. El xicotet empresari dedica un altíssim percentatge de la seua jornada a activitats comercials i operatives", amb excepció de la pime exportadora, que sobreïx pel seu major grau de sofisticació en la gestió administrativa i financera.

En aquests moments a un negoci li costa guanyar un euro cinc vegades més que abans. Per això, gestionar amb eficiència el pressupost anual li permetrà optimitzar partides, reorientar la despesa i reformular objectius per a aconseguir la supervivència a curt termini.

Hi ha cinc importants raons perquè tota empresa opere amb un pressupost acuradament dissenyat:

1. Monitoratge permanent
L'organització ha de comptar amb un pressupost mestre que coordine totes les activitats de la companyia, que proporcione un pla global amb perspectives de vendes, inversions, costos de producció i nòmines, entre altres aspectes. També necessita un pressupost d'operació, que "recull les activitats de vendes, de producció, les despeses comercials i els generals", explica José Ignacio Llorente *Olier.

Més informació

Font: elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia