FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Els autònoms que hagen facturat més de 3.005 euros a un mateix client han d'informar Hisenda

Els autònoms que hagen facturat més de 3.005 euros a un mateix client han d'informar Hisenda

Els autònoms que realitzat operacions amb un client o proveïdor per un valor total de més de 3.005,06 euros l'any passat tenen fins al 29 de febrer per a presentar el model 347 de l'Agència Tributària.

Els autònoms que hagen cobrat o pagat factures per un import total superior a 3.005,06 euros l'any passat d'un mateix client o proveïdor han de presentar, abans del 29 de febrer, el model 347 de l'Agència Tributària. Es tracta de la declaració anual d'operacions amb terceres persones, que afecta a totes les activitats empresarials o professionals que es realitzen a Espanya, i que té periodicitat anual.

Davant la imminent data de presentació d'esta declaració informativa, fonts de l'Agència Tributària van recordar que tots els autònoms, excepte aquells que estiguen en el sistema de Subministrament Immediat d'Informació (*SII), “han de presentar el model 347 si realitzen operacions amb clients i proveïdors de més de 3.005,06 euros durant l'any anterior.” És a dir, en este cas, durant 2023.

D'esta manera, un autònom podria haver d'informar Hisenda sobre les operacions realitzades durant l'any amb un client o proveïdor que superen eixa xifra, mentres que no hauria de fer-ho en aquells casos en els quals les vendes o compres no se situen per damunt dels 3.005,06 euros.

Per tant, es tracta d'una obligació que afectarà milers d'autònoms, tenint en compte que molts d'ells, com els econòmicament dependents (*TRADE), però també els dedicats a les reformes o la venda de productes i béns d'elevat preu, superen àmpliament esta data en les seues operacions.

L'Agència Tributària respon les preguntes més freqüents dels autònoms sobre el model 347
En primer lloc, la *AEAT va recordar que els autònoms que hagen de presentar el model 347 tenen fins al 29 de febrer per a fer-ho, a través d'Internet. No obstant això, “en aquells supòsits en què per raons de caràcter tècnic no fora possible efectuar la presentació a través d'Internet en el termini reglamentari de declaració, esta presentació podrà efectuar-se durant els quatre dies naturals següents al de finalització d'este termini.” És a dir, en este cas, fins al 4 de març.

Com deuen els autònoms emplenar les dades del model 347?
Els autònoms obligats a presentar el model 347 d'Hisenda abans del 29 de febrer hauran d'emplenar la informació cada client o proveïdor les operacions anuals del qual hagen superat els 3.005,06 euros desglossant estes trimestralment. No obstant això, existixen algunes excepcions on els treballadors per compte propi hauran d'aportar la informació en termes anuals:

En els casos en els quals les operacions s'hagen percebut o pagat en metàl·lic.
A les quantitats declarades pels subjectes passius que realitzen operacions dins del règim especial de criteri de caixa, “que estan obligats a subministrar tota la informació que vinguen obligats a relacionar en la seua declaració anual, sobre una base de còmput anual”, van explicar des de la *AEAT.

Quins autònoms estan obligats a presentar el model 347 abans del 29 de febrer?
L'Agència Tributària va recordar que estan obligats a presentar esta declaració abans del 29 de febrer “els qui realitzen activitats empresarials o professionals i les operacions de les quals en el seu conjunt per a cada client o proveïdor hagen superat la xifra de 3.005,06 euros durant l'any natural corresponent.”

No obstant això, quedaran exclosos d'esta obligació aquells autònoms obligats a portar els llibres de registre a través de la seu electrònica de la *AEAT, així com els subjectes passius del Règim de Devolució Mensual de l'IVA (*REDEME), ja que estan inclosos en el *SII.

Per a més informació: Més informació

Font: autonomosyemprendedor.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia