FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Els costos de les pimes es disparen per l'energia

Els costos de les pimes es disparen per l'energia


Els costos s'incrementen en un 24,4% durant el segon trimestre de l'any

Els costos de les petites i mitjanes empreses (pimes) augmenten un 24,4% durant el segon trimestre de l'any degut a l'energia. Aquesta dada supera en deu punts al que van créixer les vendes d'aquestes empreses durant aquest període. Així figura en l'indicador *Cepyme sobre la situació de les pimes d'abril a juny d'enguany.


L'increment dels costos en les pimes es deu principalment a la factura energètica, això és, llum, gas, derivats del petroli i aigua, els costos de la qual s'han duplicat. En concret, en el segon trimestre de l'any els preus energètics han pujat en un 114%. D'altra banda, també ha augmentat en un 51,7% el cost dels subministraments per a produir béns i serveis, i això ha anat unit a un increment del 6,2% dels costos laborals de les empreses.
Pèrdua de competitivitat

A més d'això, s'ha produït un increment en el cost dels serveis que contracten les pimes per a desenvolupar la seua activitat. En concret, s'ha produït una pujada del 2,7% a nivell interanual, la qual cosa suposa el major increment des de 2007. Alguns dels serveis que més s'han encarit han sigut el cost dels transports, que ha pujat en un 20,5%, el dels . enviaments per missatgeria, que s'ha incrementat en un 5,2% i el de la seguretat, que també ha augmentat en un 3%.

Des de *Cepyme reclamen tindre en compte a l'hora de negociar l'Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva (*AENC) el “fort augment dels costos" que estan patint les empreses de grandària més reduïda, "deixant-los en molts casos en una situació de pèrdua de competitivitat".

Les previsions de l'organització empresarial per a aquesta tardor no milloren. Representants de *Cepyme adverteixen que la situació "fa preveure un empitjorament de la situació de les pimes a la tardor, quan l'activitat s'alentisca i les empreses es vegen obligades a endeutar-se més per a fer front als costos". És per això que també insten el Govern a impedir que els problemes de solvència llastren una part del teixit empresarial.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia