FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Els deu punts clau perquè les pimes aprofiten l'oportunitat de vendre en plataformes digitals

Els deu punts clau perquè les pimes aprofiten l'oportunitat de vendre en plataformes digitals

Els '*marketplaces' necessiten replantejar-se tota l'operativa de l'empresa, segons els experts de la consultora *Rocket Digital

Els '*marketplaces', plataformes digitals en les quals diferents proveïdors poden anunciar i vendre els seus productes, són una gran oportunitat i, fins i tot, han representat una salvació per a moltes pimes durant la crisi del *covid. No obstant això, quan una companyia decideix fer el pas de vendre en aquestes plataformes ha de tindre en compte que no hi ha una sèrie de condicionants que afecten la seua marca, les seues operacions i la seua planificació que convé no passar per alt.

Per a respondre a aquestes preguntes, la consultora *Rocket Digital ha elaborat l'informe ‘Vendre en *marketplaces: oportunitats i riscos’, basat en la seua experiència directa com a assessor de pimes presents en aquests mercats. L'informe aborda les estratègies perquè les marques puguen afrontar el repte dels '*marketplaces' amb èxit, amb especial atenció al cas de *Amazon.

La conclusió principal que s'extrau de l'estudi és que les plataformes de comerç electrònic són una gran oportunitat comercial, especialment per a aquelles empreses que vulguen internacionalitzar el seu negoci. Les dades parlen per si sols: en 2020, les vendes mundials en línia van créixer un 27,3%, mentre que el conjunt del comerç (incloent el situat a peu de carrer) va baixar un 3%. Crida l'atenció el fet que Espanya va ser el país europeu en el qual més va créixer el comerç electrònic (36%), segons dades de *eMarketer.


Per a enlairar en aquests mercats, les marques necessiten paciència, recursos i assessorament professional. «Créixer en un '*marketplace' no és fàcil. Es necessita negociació i capacitació professional. Però tots els possibles problemes tenen solució si hi ha focus i estratègia», afirma Armand Solé, *Head *of *Amazon & *Marketplaces de *Rocket Digital.

El complex equilibri entre més volum i la possible erosió de la marca, la necessitat d'una gestió precisa del catàleg i del 'estoc' i la possible disminució de marges en els *marketplaces centren gran part de l'estudi, el contingut del qual es pot sintetitzar en aquests deu punts:

1. La importància de la planificació prèvia

Els *marketplaces no són ecosistemes fàcils, sinó tremendament competitius. Exigeixen focus, capacitació professional, acompanyament i recursos. I, sobretot, replantejar-se tota l'operativa de l'empresa.

2. *Amazon ha de ser analitzat apart i al detall

A Europa, parlar de '*marketplaces' quasi equival a parlar de *Amazon. El gegant del comerç electrònic és extremadament exigent amb els venedors, segons es desgrana en l'estudi esmentat, i marca les regles. Però és un canal d'incomparable potència, i obri grans oportunitats d'internacionalització. L'important és definir amb claredat i precisió els termes de la presència en *Amazon per a *miniminizar els riscos i maximitzar les oportunitats.

Més informació

Font: abc.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia