FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Els economistes anticipen majors vendes per als negocis dels autònoms en els pròxims mesos

Els economistes anticipen majors vendes per als negocis dels autònoms en els pròxims mesos

El Consell General d'Economistes ha presentat una nova edició del seu Observatori Financer, en el qual milloren les seues previsions per als negocis en el que queda d'any. Malgrat això, van mostrar la seua preocupació per la càrrega fiscal i els costos laborals que suporten els autònoms.

El consum en els negocis que gestionen els autònoms continuarà creixent en els pròxims mesos. Així ho van vaticinar des del Consell General d'Economistes (*CGE), després de la presentació del seu Observatori Financer, en el qual es va mostrar la positiva evolució de l'economia en els primers sis mesos de l'any.

Es tracta d'una notícia positiva, mentres comença la temporada d'estiu. Per això, els economistes esperen que este increment de la demanda dels consumidors siga especialment elevat en els negocis més vinculats al turisme i als mesos estivals, com l'Hostaleria, el Comerç o els Allotjaments.

No obstant això, des del *CGE van destacar altres qüestions que podrien suposar un fre per a la tendència de creixement econòmic. Per exemple, la inflació, un indicador que, van considerar, creixerà un 3,2% enguany. O la confiança dels consumidors, que “no acaba de consolidar una pujada clara respecte al tancament de 2023”, van explicar.

Malgrat això, els economistes van concloure que enguany acabarà amb un creixement econòmic superior al previst a principis de 2024, amb un 2,2%, un bon indicador que mostra les optimistes prediccions per als autònoms i negocis en els pròxims mesos, a pesar que això continua comportant, com van denunciar a este diari fa uns dies, un increment de la càrrega fiscal que han de suportar.

Els economistes milloren les seues previsions per als negocis dels autònoms en 2024
Una de les principals conclusions del ‘Observatori Financer i Claus Econòmiques’ del Consell General d'Economistes és el bon rumb que està prenent el consum en els negocis en els últims mesos, i les optimistes previsions que els economistes van mostrar per a la segona mitat de l'any. Sobretot, en les activitats dels autònoms relacionades amb el Turisme.

En este sentit, el president del *CGE, Valentín *Pich, va valorar de manera positiva estos resultats, encara que va afirmar que “hauríem de reflexionar sobre si és este un creixement robust que descansa sobre polítiques de llarg termini o està basat fonamentalment en l'excepcional impuls del turisme i en factors conjunturals com el notable creixement de la població i els estímuls de fons públics temporals.”

Així, “encara que hem de destacar el positiu, no podem deixar d'indicar que portem diversos quadrimestres insistint que necessitem saber com estem creixent i, sobretot, què farem per a minimitzar les nostres debilitats i potenciar les nostres fortaleses”, va valorar el president del Consell General d'Economistes.

El creixement de l'economia espanyola, en opinió dels economistes, està fonamentat en la bona marxa del turisme i de la demanda interna, un factor fonamental per a determinar l'evolució del consum, que s'espera positiva per als negocis que gestionen els autònoms.

La càrrega fiscal continua sent un llast per al creixement dels negocis, asseguren els economistes
No obstant això, encara existixen factors que estarien llastrant el creixement dels autònoms i xicotets negocis, malgrat les positives perspectives del col·lectiu. Per exemple, la càrrega fiscal que han de suportar, que estaria perjudicant un increment dels seus ingressos encara superior.

En este sentit, el president de la Comissió Financera del *CGE, Antonio Pedraza, va tornar a incidir sobre la necessitat de “deflactar les tarifes dels impostos que afecten les persones físiques”, com l'IRPF. Els factors que explicarien esta urgència, va assegurar l'economista, són la contenció dels salaris i la creixent inflació, que s'estan produint mentres Hisenda “ha augmentat la seua recaptació via imposats un 7,4% en el que va d'any.”

Així mateix, Antonio Pedraza també va cridar a “un reenfocament dels impostos indirectes, que presenten recaptacions elevades per les pujades dels productes que graven, la qual cosa provoca un mal endèmic per a la nostra renda per càpita que no aconseguix convergir amb l'europea, la qual cosa obliga a una reflexió seriosa sobre això”, va valorar.

La baixa productivitat i els costos laborals que suporten els negocis preocupen els economistes
Finalment, i malgrat les seues bones previsions, els economistes van mostrar la seua preocupació per dos factors que podrien alentir el creixement dels negocis en els pròxims mesos: l'increment dels costos laborals i la baixa productivitat que encara mostren les pimes espanyoles respecte a la resta de països de la Unió Europea.

Més informació: Més informació

Font: *autonomosyemprendedor

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia