FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Els errors humans són la causa de la majoria de ciberatacs en pimes

Els errors humans són la causa de la majoria de ciberatacs en pimes

L'informe Escuts 2021 reflecteix que més de 300.000 pimes han patit un ciberatac en 2021

L'error humà és la font de la majoria dels ciberatacs que pateixen les pimes. L'informe Escuts 2021 de l'agència espanyola *Exsel, mostra que més de 300.000 pimes han patit un ciberatac en el que va de 2021. La xifra suposa un 70% més d'atacs cibernètics respecte a 2020 i més del doble que abans de la pandèmia.


En l'informe Escuts 2021 s'adverteix, a més, que la principal vulnerabilitat solen ser les fallades humanes. Els atacs més comuns són els relacionats amb els fraus en Internet. Actualment, aquests són el segon delicte més comú a Espanya i suposen el 90% dels atacs que reben les empreses.

El 95% dels ciberatacs

Segons s'especifica, l'enginyeria social, això és, errors humans, estan associats ja amb el 95% dels ciberatacs. A part, la dada reflecteix que ha repuntat el volum d'atacs durant l'últim any i s'ha multiplicat per 8. També s'ha incrementat en més d'un 40% l'efectivitat d'aquests ciberatacs a causa del confinament i a l'auge del teletreball.

La pandèmia ha fet que s'incrementaren en un 2.000% les *ciberamenazas, sobretot els atacs de *ramsomware, que han augmentat en un 95,17%. Això es deu, segons es reflecteix en l'informe, a la falta de formació dels empleats i a l'absència de mesures de ciberseguretat en el teletreball. Aquestes circumstàncies han derivat en noves oportunitats per als *ciberdelincuentes.

Inversió en ciberseguretat

A conseqüència d'això, nou de cada deu empreses han augmentat la seua inversió en ciberseguretat amb la finalitat de previndre atacs informàtics. Igualment, aquestes empreses han decidit invertir en *ciberseguros per a previndre ciberatacs.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia