FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Els grans reptes que han d'afrontar les pimes i les claus per a millorar la competitivitat

Els grans reptes que han d'afrontar les pimes i les claus per a millorar la competitivitat

No obstant això, les pimes també compten amb una sèrie d'avantatges enfront de les grans empreses per a competir i innovar: menys burocràcia, més comunicació, nivells superiors de compromís dels empleats i estructures més flexibles

1. Accés al talent
Moltes pimes tenen problemes a l'hora de professionalitzar la seua gestió i crear equips directius d'alt nivell. Els seus limitats recursos financers i les poques possibilitats de desenvolupament per al talent fan que siga difícil atraure els professionals altament qualificats que necessiten per a competir en el mercat.

2. Accés a finançament
Les pimes tendeixen a dependre en gran manera dels bancs, perquè els resulta difícil accedir a fonts de finançament en altres mercats. Encara que algunes pimes han desenvolupat recentment models de negoci que permeten l'accés a noves fonts de finançament, en general aquestes empreses continuen estant en desavantatge.

3. Capacitat d'inversió per a crear marques (*branding)
En l'actual món cada vegada més globalitzat, una marca reconeguda pot contribuir a una major competitivitat de l'empresa. Les pimes sovint tenen problemes a l'hora d'invertir els recursos necessaris per a crear una marca reconeguda que els permeta diferenciar-se i captar nous clients i mercats.

4. Capacitat d'inversió per a innovacions
La innovació és la clau per a generar nous productes i propostes de valor que satisfacen les necessitats dels clients i, al seu torn, milloren la competitivitat de l'empresa. A moltes pimes els resulta difícil invertir temps i recursos en aquestes activitats, per la qual cosa acaben competint en preus, la qual cosa és una estratègia insostenible a mitjà i llarg termini.

“En el món actual, l'agilitat i la capacitat d'actuar de forma no convencional poden ser una font d'avantatges competitius”.

Més informació

Font: *directivosygerentes

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia