FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Els inspectors no controlaran el registre horari fins a 2020

Els inspectors no controlaran el registre horari fins a 2020

La mesura laboral estrela del Govern té «zones grises», com les pauses, l'inici i la fi de la jornada o el sostre de les sancions, sobre les quals la Inspecció de Treball no té instruccions.

La Inspecció de Treball i Seguretat Social no podrà realitzar una campanya exhaustiva sobre el compliment del registre horari fins a 2020, segons les fonts consultades per aquest diari. Encara que la mesura introduïda el passat 12 de maig és una de les poques que ha aconseguit tirar avant l'Executiu i, per tant, va ser anunciada amb tota la pompa per part del Ministeri de Treball i Seguretat Social, la veritat és que durant mig any aquesta mesura estrela estarà als llimbs. No solament perquè l'obligatorietat que les empreses registren la jornada laboral continue suscitant polèmiques i molts dubtes, sinó perquè els inspectors no tenen ordre d'actuar llevat que concórrega denúncia per part dels treballadors o dels seus representants. En altres paraules, fins que es definisca el pla estratègic de la Inspecció de Treball per a 2020 no hi haurà una campanya específica de control del registre horari.

La mateixa ministra de Treball en funcions, Magdalena *Valerio, ja va anunciar amb l'entrada en vigor de la mesura que la Inspecció anava a donar «cert marge» a les empreses durant un període no especificat, la qual cosa suggeria que els inspectors que ja han començat a preguntar a les empreses pels mètodes utilitzats per a controlar les hores laborals dels seus treballadors han rebut instruccions per a fer els ulls grossos. Així que, llevat que la infracció siga flagrant i concórrega denúncia, la veritat és que les empreses podran esquivar almenys fins l'any vinent les multes previstes per la nova normativa, que contemplen sancions de 626 i 6.250 euros.Segons les fonts consultades, la Inspecció de Treball i Seguretat Social preveu llançar en 2020 un control generalitzat per a calibrar el grau de compliment de la nova legislació. Fins hui, només s'ha iniciat algun procés d'investigació sense major transcendència.

Més informació

Font: larazon.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia