FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Els negocis de la Construcció hauran d'aportar fins a 300 euros a l'any per empleat en plans de pensions

Els negocis de la Construcció hauran d'aportar fins a 300 euros a l'any per empleat en plans de pensions

Tots els autònoms i xicotets negocis de la Construcció han de fer aportacions pels seus assalariats al nou pla de pensions sectorial. Les seues quanties varien en funció de la província on se situe el negoci. Podrien suposar diferències de fins a 30 euros a l'any per empleat

Des del passat 1 de febrer, tots els negocis de la Construcció que tinguen assalariats -independentment de si actuen com a empreses o autònoms persona física- estan obligats a aportar mensualment al pla de pensions sectorial en nom dels seus treballadors, en quantitats que depenen del grup professional d'estos i de les taules salarials de cada conveni provincial. Depenent del lloc on tinga l'activitat l'autònom persona física o la societat i el seu grup, haurà d'aportar entre 130 i 300 euros per assalariat.

Així, depenent de la província en la qual es trobe el negoci, les aportacions podrien variar les aportacions als plans de pensions. Per exemple, els 30 euros anuals que hi ha de diferència entre Zamora i Madrid per als assalariats en l'últim grup professional, d'aspirant administratiu o tècnic. Encara que pot semblar una quantitat reduïda, podria suposar una diferència d'uns 300 euros a l'any, en el cas de dos negocis iguals amb deu empleats.

En les últimes setmanes s'han publicat alguns d'estos convenis, per la qual cosa ja es poden començar a xifrar l'impacte real de la mesura per als negocis, que hauran d'inscriure's com a entitats *aportadoras en el pla de pensions d'ocupació que la Confederació Nacional de la Construcció (*CNC) ha creat a este efecte, i que serà gestionat per *VidaCaixa. Hauran de fer-ho abans del 22 de març, la data màxima per a realitzar les primeres aportacions, corresponents a la nòmina de febrer.

Així mateix, els autònoms de la Construcció hauran d'abonar els endarreriments en les aportacions de 2022 i 2023 en les pòlisses del pla de pensions dels assalariats que estiguera des de llavors contractats pel negoci. Este tràmit, no obstant això, podrà realitzar-se fins a l'1 de maig, amb quanties també diferents depenent de la província en la qual se situe el negoci.

Les aportacions al pla de pensions de la Construcció varien en funció de la província on se situe el negoci
Com es va arreplegar en l'últim Conveni Col·lectiu del sector de la Construcció, la quantia de les aportacions que els negocis i autònoms amb assalariats hauran de fer en nom d'estos al pla de pensions d'ocupació sectorial seran diferents depenent del territori en el qual se situe el negoci.

Això és pel fet que estes quantitats es calculen sobre les taules salarials recollides per a cada grup professional en els convenis provincials. Estes categories són les següents:

Grup II: personal titulat superior.
Grup III: personal titulat mitjà. Cap administratiu.
Grup IV: cap de personal. Ajudant d'obra. Encarregat General.
Grup V: cap administratiu de segona. Encarregat General d'Obra.
Grup VI: oficial administratiu de primera.
Grup VII: tècnic d'organització de segona.
Grup VIII: oficial administratiu de segona.
Grup IX: auxiliar administratiu. Ajudant de topògraf.
Grup X: auxiliar de laboratori. Vigilant. *Almacenero.
Grup XI: especialista de segona. Peó especialitzat.
Grup XII: Peó solt.
Així, depenent del conveni provincial, els negocis haurien d'abonar quantitats que poden suposar una diferència significativa en els seus comptes depenent del territori en el qual se situen.

Posant un exemple, un autònom de Valladolid amb un assalariat en el grup V haurà d'aportar 20,36 euros mensuals al pla de pensions sectorial. O, cosa que és el mateix, 244,30 euros anuals. No obstant això, si este mateix negoci estiguera situat a Madrid hauria de pagar 222,73 euros a l'any, 21,57 euros menys.


Mes informació: Més informació

Font: autonomosyemprendedor.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia