FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Els terminis de pagament continuen sent un mal de cap per a la majoria de pimes

Els terminis de pagament continuen sent un mal de cap per a la majoria de pimes

La nova Llei ‘Crea i Creix’ recull que aquelles companyies que no complisquen els terminis de pagament no podran ser beneficiàries de cap mena de subvenció pública, la qual cosa fa necessari extremar precaucions en aquest sentit.

El teixit empresarial espanyol s'ha vist greument afectat per la crisi sanitària en l'últim any i mig. Per a evitar les conseqüències de la recessió, Espanya rebrà 140.000 milions d'euros dels Fons *Next *Generation EU, dels quals una part anirà destinada a l'impuls i creixement de les empreses. No obstant això, tal com recull la nova Llei ‘Crea i Creix’, recentment aprovada, aquelles companyies que no complisquen els terminis de pagament no podran ser beneficiàries de cap mena de subvenció pública, incloses les esmentades ajudes europees.

Això suposaria un problema per a moltes companyies que pateixen problemes de liquiditat, ja que segons l'últim Informe Europeu de Pagaments de *Intrum, el 72% de les pimes espanyoles reconeix haver d'acceptar terminis pague més llargs del que li agradaria davant la impossibilitat dels seus clients d'abonar les factures a temps. De fet, si s'analitzen les peticions d'ampliació de pagaments realitzades a les petites i mitjanes empreses, les grans corporacions són les que encapçalen el rànquing (44%), seguides de les pimes (42%) i el sector públic (10%).

Quant a les entitats de major grandària que han rebut sol·licituds d'aquest tipus, el 80% s'han vist en la tessitura de respondre a aquesta necessitat. En aquest cas, el 45% de les enquestades afirma que aquest reclam prové de grans corporacions, el 43% de petites i mitjanes empreses i el 12% d'organitzacions de caràcter públic.

Pese a l'elevat percentatge d'empreses que estan havent d'ampliar els terminis de pagament marcats en el contracte, les xifres reflecteixen una millora respecte a 2020. Fa un any, la proporció de pimes que es veien en aquesta situació era 18 punts major que ara (90%) i, en el cas de les grans corporacions, 9 punts més (89%).

6 de cada 10 empreses espanyoles no confien en la capacitat de pagament d'aquells clients amb comptes econòmics pendents
A pesar que oferir la possibilitat de pagar més tard pot suposar un alleujament per a moltes companyies, la veritat és que les organitzacions espanyoles estan més preocupades que mai per la capacitat de pagament d'aquests clients.

Segons l'anàlisi realitzada per l'empresa líder en prevenció i gestió d'impagaments, a 6 de cada 10 companyies espanyoles (63%) els preocupa que, malgrat les ampliacions de pagament, finalment els clients no puguen fer front a les seues obligacions financeres. És més, el 65% creu que el risc d'impagament creixerà en els pròxims mesos.

Encara que les xifres de desconfiança són molt superiors a les registrades en 2020, quan la meitat de les empreses enquestades creia que el perill d'impagament augmentaria a curt termini (48%), els resultats obtinguts enguany situen el nostre país per davall de la mitjana europea (66%), i com un dels mercats en què menys organitzacions afirmen que el risc d'impagament creixerà pròximament.

De fet, tal com mostra l'Informe de *Intrum realitzat a partir de 10.000 enquestes a entitats europees de totes les grandàries, Espanya se situa només a tres punts del Regne Unit, Alemanya i Irlanda, mercats que, amb un 62%, opinen en menor mesura que el perill d'impagament dels seus clients amb comptes pendents vaja a incrementar-se en els dotze mesos esdevenidors. Molt a prop estarien també països com Portugal, França i Itàlia, amb un 63%.

Amb aquestes previsions per davant, és més important que mai prendre precaucions a temps i dissenyar un pla per a assegurar els pagaments dels clients, a fi d'evitar riscos de liquiditat i assegurar qualsevol subvenció a la qual tinguen possibilitat d'accedir. Exigir el pagament per endavant o les verificacions de crèdit poden ser algunes idees perquè les empreses, sobretot les de menor grandària, puguen tindre la certesa de rebre els seus pagaments en els temps establits.

Més informació

Font: channelpartner.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia