FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Eres una pime? Aprén a protegir-te dels ciberatacs i contracta una bona assegurança

Eres una pime? Aprén a protegir-te dels ciberatacs i contracta una bona assegurança

Les petites i mitjanes empreses són la baula més feble de la cadena. El teletreball i les *videollamadas augmenten la seua exposició

El primer manament de la ciberseguretat diu així: tots som objectiu d'un ciberatac. Si tens dades i informació te'ls voldran robar. És igual que sigues un particular, una gran companyia, una pime o un autònom. Has de protegir-te.

Les grans empreses ho feien ja abans i ara ho han accelerat i implementat amb motiu de la crisi del *coronavirus. Les pimes i els autònoms no ho tenien molt a dalt en la seua llista de prioritats. Ara, i amb les dificultats econòmiques, menys. Això és un error i també perillós. Els dolents els tenen en el punt de mira. No sols poden llevar-los la seua informació. També poden usar la seua infraestructura per a atacar a altres companyies.

Si el risc ja era elevat, d'uns mesos per a ací s'ha disparat. La implantació del teletreball, l'augment de les *videollamadas i de la digitalització dels processos ha incrementat l'exposició. Segons dades d'Interpol, s'han detectat entre gener i abril d'enguany i relacionats amb el *Covid-19, 907.000 missatges de *spam, 737 incidents relacionats amb programari maliciós i 48.000 *url malicioses.

La conclusió és clara: cal protegir-se. Però, com? “Hi ha una sèrie de normes bàsiques”, diu Miguel Ortego, professor de dret tecnològic en la Universitat Europea. La primera és “establir la seguretat per capes”, de manera que si patim un ciberatac aquest no genere molts danys. Després cal prohibir “l'ús de *pendrives externs o que no siguen de l'empresa” i “impedir que algunes plataformes entren en el servidor de la pime i també que els usuaris puguen entrar en aquestes”. És important a més “tindre un pla de continuïtat del negoci”, o cosa que és el mateix, “un protocol d'actuació en cas d'atac”, exposa.

Ortego afig a aquestes altres no menys importants com “usar contrasenyes robustes, actualitzar els sistemes operatius, anar amb compte amb les cambres i utilitzar les VPN, o xarxes virtuals privades perquè la informació vaja encriptada per túnels segurs”, conclou.

Què interessa als hackers
Dades, números, informació, això és el que els interessa als *cibercriminales. Per això les pimes han de revisar-los abans de contractar una assegurança de *ciberprotección. Fuentes de l'asseguradora *AXA aconsellen fer-se aquestes preguntes: “Quina informació es maneja, quin i on s'emmagatzema”. Això és el que “els donarà les pistes més completes per a triar cobertures i límits dins de la seua activitat. I en cas de dubte, buscar un expert en *ciberseguros o el consell de mediadors especialistes en aquests temes”, informen les mateixes fonts.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia