FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
ERP per a pimes i la seua contribució per a definir el preu d'un producte o servei

ERP per a pimes i la seua contribució per a definir el preu d'un producte o servei

Per a fixar el preu de venda al públic cal tindre en compte moltes variables pel que la tecnologia juga un paper determinant per a definir quin preu és l'adequat per a tots els agents que intervenen en la cadena de valor.

El preu que marca l'etiqueta de qualsevol producte o servei impacta directament sobre el valor que el client percep d'ell. Per tant, les petites i mitjanes empreses han de tindre molt clars quins seran els criteris que utilitzaran per a definir el preu final amb el qual volen que siguen identificats els seus productes, els seus serveis i, fins i tot, la seua marca.

Disposar de tota la informació necessària ajuda en la tasca. En aquest sentit, s'apunta a la importància que té comptar amb totes les dades sobre tots els costos, tant directes -matèries primeres, mà d'obra, treballs o serveis subcontractats, etc.- com a indirectes -subministraments, manteniments, actualitzacions, formació, etc.- que hi ha darrere d'un producte abans que aquest arribe als expositors de qualsevol establiment comercial, ja siga físic o digital.

Els aplicatius *ERP agiliten tot el procés de gestió comercial i, en conseqüència, els aspectes relacionats amb la fixació dels preus. La seua contribució és determinant perquè, a més de proporcionar gran part de la informació que es necessita, faciliten la generació de regles de negoci i l'establiment -i control posterior- de polítiques de descompte que no es “mengen” els beneficis, sinó, més aviat, al contrari, que ajuden a estimular les vendes.

El paper del *ERP en la política de preus

Podria donar-se el cas que un comercial fera una oferta a un client amb un descompte que estiguera fora del rang que permet la companyia, intentant mantindre intacte el seu marge de benefici. Si això succeeix i la venda es consumisca, la companyia, *paradógicamente, estaria perdent diners. O siga: podria vendre molt i acabar en la ruïna. Per això és tan important el paper dels *ERP perquè, entre altres coses, ajuden a limitar el percentatge de negociació dels comercials i a establir alertes quan algú s'ix del rang establit”.

La contribució dels *ERP per a determinar la política de descomptes és clau perquè faciliten la definició de les rebaixes adequades en funció de criteris tan variats com el volum, els clients, la data, els articles concrets, etc. És una cosa impossible de fer a mà o a través d'un Excel.

En aquest sentit, són moltes les funcionalitats que inclou un *ERP i que faciliten la definició i posada en pràctica de la política de preus en una pime. El seu paper és estratègic en la generació automàtica de preus sobre la base de les regles de negoci i en la fixació de descomptes per a ajudar aquestes organitzacions al fet que els seus processos siguen més àgils i, també, més eficients.

Més informació

Font: directivosygerentes.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia