FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Europa estudia comprar participacions de pimes per a evitar la seua fallida

Europa estudia comprar participacions de pimes per a evitar la seua fallida

La Comissió Europea, el Banc d'Anglaterra i els ministeris d'Economia d'Alemanya i França estudien comprar participacions en pimes

Les empreses europees afronten un estiu complicat a causa de l'impacte econòmic del coronavirus. Amb el consum en mínims històrics en plena onada d'estalvi en les llars i amb diversos sectors intentant recuperar els nivells d'activitat previs a la pandèmia, moltes companyies depenen de les ajudes públiques per a evitar la fallida en els pròxims mesos.

A l'inici de la pandèmia, la majoria de governs europeus han optat per plans per a incentivar que fluïsca el crèdit a les empreses més afectades, com el programa d'avals de l'ICO posat en marxa a Espanya o els *macrocréditos que Alemanya i França han desemborsat per a reflotar a grans empreses com Adidas, Renault, *Air *France o Lufthansa.

No obstant això, aquests plans han deixat de costat a les pimes, que critiquen que la majoria dels préstecs avalats per l'Estat a Europa han anat a parar a grans corporacions, segons recull Bloomberg. Les petites i mitjanes empreses reclamen més suport públic atés que d'elles depenen la major part de les ocupacions. De fet, a Espanya, les pimes generen més de 10 milions d'ocupacions, el doble que les grans companyies, segons el Ministeri d'Indústria.

Davant aquesta situació, la Comissió Europea, el Banc d'Anglaterra i els ministeris d'Economia d'Alemanya i França estan estudiant la possibilitat de comprar participacions en les pimes com a via per a evitar la seua fallida a causa de la crisi del coronavirus, segons Bloomberg. Aquesta solució es planteja com a complement als préstecs avalats o com a alternativa una vegada que vencen aqueixos programes de suport públic.

Aquest tipus de solució no és del tot nova, tenint en compte que diversos governs europeus encara compten amb participacions en companyies privades a les quals van rescatar durant la passada crisi econòmica. Així, l'Estat espanyol compta amb un 61,8% de les accions de Bankia a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (*FROB), mentre que l'alemany ostenta entorn d'un 15% en *Commerzbank.

No obstant això, la novetat d'aquestes propostes suposa incloure a les pimes dins d'aquest mesura de suport estatal. De la mateixa manera, la compra d'accions en companyies podria evitar un major endeutament corporatiu, que al seu torn podria provocar una onada de morositat si es produeixen fallides en les empreses que han rebut aqueixos préstecs avalats amb fons públics.

Més informació

Font: economiadigital.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia