FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
*Fenadismer interposa la seua macrodemanda judicial contra el càrtel de fabricants de furgonetes i cotxes venuts a Espanya entre 2006 i 2013.

*Fenadismer interposa la seua macrodemanda judicial contra el càrtel de fabricants de furgonetes i cotxes venuts a Espanya entre 2006 i 2013.

• El cartell conformat per la pràctica totalitat de les marques de turismes i furgonetes que operen a Espanya va actuar concertadament elevant artificialment dels vehicles venuts entre 2006 i 2013.
• *FENADISMER ha presentat este mes de Juny una macrodemanda judicial col·lectiva amb un total de 12.500 vehicles reclamats i un import total a reclamar de 46 milions d'euros.

En els últims anys *FENADISMER ha vingut actuant de forma molt activa i exitosa en contra dels diferents oligopolis i pràctiques anticompetitives que ha vingut patint el sector del transport per carretera en diferents àmbits en els últims anys. Prova d'això va ser la reclamació contra el conegut càrtel de fabricants europeu de camions promoguda en 2016, que va afectar més de 200.000 camions en tota Espanya, o posteriorment les macrodemandes interposades en 2021 i 2022 contra les principals petrolieres establides a Espanya per sobrepreus en més de 4.000 milions de litres de combustible adquirits pels transportistes durant els últims 14 anys.

En este sentit, *FENADISMER ha dut a terme una nova actuació contra el càrtel espanyol de fabricants i concessionaris de turismes i furgonetes, conformat per 23 marques turismes i derivats, fonamentada en les successives sentències dictades pel Tribunal Suprem en 2021 confirmant les multes imposades en el seu moment per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.

Així, este passat mes de Juny *FENADISMER ha presentat una macrodemanda col·lectiva en quatre Jutjats diferents en funció de la seu social dels grups de marques afectades, en concret a Madrid, Valladolid, Vigo i València, amb un total de 12.500 vehicles reclamats per als quals els perits que han elaborat l'informe que acompanya a les demandes han estimat danys per sobrepreu per un import total de 46 milions d'euros. La reclamació ha comptat amb el suport legal i financer del Fons de Litigació *Outliers *Investment, entitat especialitzada en reclamacions en matèria de competència, la qual cosa ha garantit així mateix que els transportistes reclamants pogueren incorporar-se a la demanda de forma totalment gratuïta.

*FENADISMER

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia