FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Fins a 10.000 euros de sanció per treballador temporal, així et poden sancionar amb la nova Reforma Laboral

Fins a 10.000 euros de sanció per treballador temporal, així et poden sancionar amb la nova Reforma Laboral

Un dels canvis més significatius amb l'entrada en vigor del Reial decret llei 32/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reforma laboral tenen a veure amb els contractes temporals.

Un dels canvis més significatius amb l'entrada en vigor del Reial decret llei 32/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reforma laboral tenen a veure amb els contractes temporals. Perquè el contracte per defecte siga indefinit no sols s'han de limitar les causes per la qual poder contractar de manera temporal, també establir sancions dissuasives per als quals decidisquen incomplir. Per això s'han pujat fins a 10.000 euros de sanció per treballador temporal que haguera de ser fix amb la nova Reforma Laboral.

I ull que en molts casos aquest tipus de sancions les podran detectar de manera automatitzada, una mesura que ha entrat en vigor en 2022, ja que en molts casos es tracta de llocs de treball estructurals en l'empresa, però que es cobrien amb contractes temporals.
Fins a 10.000 euros per treballador, no per empresa
La norma que fixava les sancions està regulada en el Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost, que en el seu article 7 que queda redactada de la següent manera:

La transgressió de la normativa sobre modalitats contractuals, contractes de duració determinada i temporals, mitjançant la seua utilització en frau de llei o respecte a persones, finalitats, supòsits i límits temporals diferents dels previstos legal, reglamentàriament, o mitjançant conveni col·lectiu quan aquests extrems puguen ser determinats per la negociació col·lectiva. A aquest efecte es considerarà una infracció per cadascuna de les persones treballadores afectades
També s'ha afegiu un nou apartat 14 a l'article 7, amb la següent redacció:

«14.?La formalització de noves contractacions laborals incomplint la prohibició establida en l'article 47.7.d) de l'Estatut dels Trabajadores.se considerarà una infracció per cada persona treballadora contractada
Hi ha altres articles que han patit modificacions, com el 8 el 18 i 19. Les infraccions greus assenyalades en aquests articles se sancionaran ara amb un multa que s'imposa per cada treballador amb el qual s'haja incomplit que seran:

en el seu grau mínim, de 1.000 a 2.000 euros
en el seu grau mitjà, de 2.001 a 5.000 euros
en el seu grau màxim, de 5.001 a 10.000 euros
El que suposaria per a moltes empreses un efecte dissuasiu més ferm que el vigent fins fa uns dies que fixava sancions per empresa, no per cada contracte en frau de llei.

En el cas dels contractes ja realitzats no es veurien afectats perquè segons la disposició transitòria novena,

Les infraccions en l'ordre social comeses amb anterioritat a l'entrada en vigor d'aquest reial decret llei se sancionaran conforme a les quanties i se sotmetran al règim de responsabilitats vigent amb anterioritat a aquesta data.

Més informació

Font: pymesyautonomos.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia