FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
*Focus Pime i Emprenedoria reunix més de 200 empresaris i professionals per a parlar de comunicació empresarial

*Focus Pime i Emprenedoria reunix més de 200 empresaris i professionals per a parlar de comunicació empresarial

En esta trobada, que ha reunit a més de 200 assistents, empresaris, professionals del sector, mitjans i responsables de RH han abordat la comunicació empresarial des de diferents punts de vista.

El Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló ha sigut l'amfitrió d'esta nova edició de *Focus Pime i Emprenedoria Comunitat Valenciana, una iniciativa de la Xarxa *CEEI CV, amb el finançament de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). La jornada ha sigut moderada per la presentadora Silvia *Jato.

El director de relacions externes de l'IVACE, Rafael *Escamilla, ha participat en la inauguració de la trobada manifestant “cada any supera les expectatives per a donar respostes a necessitats territorials i empresarials gràcies a la dimensió col·laborativa de l'ecosistema d'emprenedoria pública privada de la Comunitat Valenciana”. Per a *Escamilla, *Focus Pime i Emprenedoria “és un magnífic exemple de l'eficàcia de la col·laboració públic-privada per a la millora i progrés de l'economia i la societat valenciana i que des de la conselleria d'innovació i des de l'IVACE reforçarem”. En este sentit ha indicat que durant l'exercici de 2023 i dins de les accions de *Focus Pime i emprenedoria, l'Institut ha recolzat la celebració de 20 esdeveniments de dinamització territorial i sectorial en l'organització de la qual han col·laboració més 200 empreses i entitats i als quals han assistit prop de 2.000 persones.

L'objectiu de la sessió ha sigut analitzar i debatre sobre esta temàtica amb el propòsit d'oferir als assistents nous coneixements i eines perquè puguen dur a terme una comunicació efectiva en l'entorn actual. A través de quatre taules redones, moderades per la presentadora i economista Silvia *Jato, els participants han dissertat sobre comunicació corporativa; els canals de comunicació; la comunicació interna o la comunicació orientada al client.

En la primera, professionals de diferents mitjans de comunicació han posat sobre la taula les claus perquè qualsevol empresa, emprenedor o *startup genere interés mediàtic i com ha de ser eixa relació amb els periodistes. Els ponents han sigut Estefanía Pastor, redactora cap de València Plaza; Javier Escudero, redactor cap de Revista Emprenedors; Beatriz Aznar, redactora de Disruptors i Innovadors, de l'Espanyol; Ángel *Báez, director de Mediterrani; i David Vázquez, de *Business *Insider. Els periodistes han destacat la importància dels continguts en els mitjans i en eixe sentit les empreses han de generar continguts interessants però creïbles per a cadascun d'ells de manera “*one *to *one”.

En la segona taula, s'han abordat els nous canals de comunicació com són els *influencers, *TikTok, YouTube, *IA i Xat *GPT. En ella han participat Raúl Soriano, *CEO en *NextAl; Sergio *Bartoll, *CEO fundador en Amb Accent; Alexis Martínez, *co-*founder *Jajajers; Luis *Soldevila, *CEO de *Brandmanic; i Jorge García, *co-*founder de *Jajajers. Els ponents han conclòs que estos canals permeten fer campanyes de contingut amb poca inversió i han afirmat que la identificació amb els públics a través del local i el pròxim és el que millor funciona.

En la tercera, la protagonista ha sigut la comunicació interna. Els ponents Fernando *Castellote, *HR sènior *partner i *agile *people&*culture en *Fresh *People; Patricia Romero, *employer brànding&*internal *comms de *Sesame en *Sesame *Labs S.L.; i Benjamín Garcés, *CEO de *Easygoband *World; han explicat com gestionar dins de l'empresa assumptes com la flexibilitat laboral, la felicitat en el treball, la retenció de talent o la deslocalització. A més, han proporcionat eines efectives per a gestionar esta comunicació interna. Durant la taula s'ha posat en valor el sou emocional enfront del salari econòmic.

L'última taula sota el títol ‘Comunicació amb propòsit’ ha comptat amb la participació d'Olga Jornet, consultora de negoci i responsable de comunicació i consultoria en 3dids.com; Alba Soler, directora de màrqueting i comunicació en *Iberian *Premium *Fruits; i Nuria Lluna, *CEO en Pintures *Blatem. Tots ells han parlat sobre com identificar la companyia amb els seus valors, senyals d'identitat i cultura corporativa de manera coherent en tota la comunicació concloent que perquè la comunicació tinga un propòsit ha d'estar integrada dins de l'estratègia corporativa de l'empresa. A més han defensat que les marques han de comunicar i posicionar-se amb els seus missatges sempre des de la coherència corporativa.

*FOTOGALERÍA DE L'ESDEVENIMENT

Més informació

Font: *focuspyme.*emprenemjunts

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia