FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Fracàs de la taxa Google: els gegants digitals repercutiran més de 500 milions a les pimes espanyoles

Fracàs de la taxa Google: els gegants digitals repercutiran més de 500 milions a les pimes espanyoles

Aquest nou impost es pagarà a partir de juliol, però en el seu cobrament computarà el primer i segon trimestre d'enguany.

La taxa Google amenaça amb convertir-se en un fracàs fins i tot abans que comence a cobrar-se al nostre país. I això és perquè els gegants digitals ja han pres la decisió que repercutiran aquest impost del 3% sobre determinats serveis digitals als seus clients, la gran majoria xicotetes, mitjanes empreses i autònoms.

L'objectiu de l'Executiu és ingressar uns 950 milions d'euros a l'any amb aquesta taxa i les grans tecnològiques esperen poder traslladar almenys 500 milions d'aquest cost a les pimes espanyoles. Algunes com *Amazon traslladaran íntegre l'impacte del 3%, però altres com Google han preferit aplicar alces de només dos punts. La resta de companyies repercutiran també el cost, però no totes el faran pel total.

El Govern de Pedro Sánchez tenia només dos objectius amb aquesta taxa: que les grans corporacions digitals pagaren pels ingressos que efectivament generen al nostre país i que cap petita empresa es ve afectada per aquest moviment.

Doncs bé: a només tres mesos que es faça la primera autoliquidació, cap gegant digital ha canviat la seua manera de tributar a Espanya i, al contrari de l'esperat, seran les petites empreses les que paguen l'impost que ja li estan repercutint els gegants digitals.

El primer a fer el pas va ser *Amazon. A la fi de gener va comunicar als seus clients, empreses i autònoms, que des d'abril carregarà a les seues transaccions un 3% extra equivalent a l'Impost sobre Determinats Serveis Digitals (*IDSD).

Moviment de Google
El gegant del comerç electrònic va informar d'aquest càrrec en les tarifes dels articles que es venen des de la plataforma a Espanya a les empreses a través d'un correu electrònic.

El mateix ha fet Google aquest dimecres. En un comunicat va informar que els clients que vulguen contractar publicitat amb el famós cercador hauran d'afrontar un recàrrec del 2%.

La mesura adoptada pel gegant tecnològic entrarà en vigor a partir del pròxim 1 de maig i cerca, segons ha donat a conéixer, pal·liar l'impacte que la taxa generarà en el seu compte de resultats.

Més informació

Font: elespanol.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia