FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Huit dubtes que poden sorgir a les pimes i autònoms davant la desescalada

Huit dubtes que poden sorgir a les pimes i autònoms davant la desescalada

La desescalada continua el seu curs. Algunes zones ja han passat a fase I, i això significa un alleujament significatiu en les condicions actuals del confinament. Això significa un canvi important en moltes activitats, algunes de les quals ja poden obrir encara que, això sí, amb moltes precaucions.

No obstant això, la complexitat d'aquest procés està fent que moltes pimes i autònoms tinguen seriosos dubtes sobre alguns dels aspectes bàsics que ens vénen acompanyant els últims mesos arran de la crisi de la *COVID-19. Aquestes són algunes dels dubtes més habituals.

Quan podré obrir el meu negoci?

Depén del tipus de negoci. Per exemple, algunes activitats ja podien obrir abans de la fase I, però uns altres potser han d'esperar fins a la fase III per a reprendre la seua activitat normal. A més, depenent de la mena de local o de l'activitat, pot ser que fins i tot es puga exercir amb cita prèvia o amb una reducció en l'aforament del local.

Per exemple, les perruqueries i els centres d'estilisme ja podien obrir en la fase 0, encara que amb cita prèvia. En la fase I, ja no és necessari demanar cita prèvia, i els locals de restauració hauran de limitar l'aforament al 50% a les seues terrasses. Els hotels ja poden obrir en la fase I, encara que la restricció interprovincial fa que la normalitat no siga completa fins a la fase III.

Fins quan podré continuar aplicant el *ERTE?

Les empreses poden continuar aplicant els *ERTE per força major mentre dure l'estat d'alarma. No obstant això, el Govern ha donat de marge a les empreses fins al 30 de juny, data en la qual l'Executiu estima que s'aniran alçant les restriccions i totes les empreses podran operar amb normalitat.

He de continuar mantenint l'ocupació quan acabe l'estat d'alarma?

El Reial decret llei 8/2020, de 17 de març estableix que les empreses que s'hagen acollit a un *ERTE hauran de mantindre l'ocupació durant, almenys, els sis mesos següents a la finalització de l'estat d'alarma.

No obstant això, el Govern ha deixat entreveure que les empreses que es troben en risc d'entrar en concurs de creditors podran acomiadar als seus treballadors de forma justificada.

Més informació

Font: pymesyautonomos.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia