FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Innovació i adaptació: estratègies de les pimes per a competir amb les grans empreses

Innovació i adaptació: estratègies de les pimes per a competir amb les grans empreses

La digitalització i la cerca de propostes que responguen a les necessitats del present són les apostes de *BMAT i *Connecting *Visions, dues pimes que han obert nous camins per a mostrar noves maneres de creixement econòmic


Suposen una mica més del 95% de les empreses a Espanya i generen entorn del 90% de l'ocupació, però les pimes també han sigut les més afectades per la pandèmia. Segons dades de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i mitjana empresa, el número d'aquestes companyies es va reduir de 3.417.000 a 2.927.231 entre 2020 i 2021. Unes dades que ens parlen de la importància d'aquesta mena de companyies per al creixement global, més encara en la situació actual, i que té en la innovació al major aliat per a estrényer aqueixa bretxa que es pot obrir entre elles i els grans actors de la nostra economia.

Segons el Baròmetre sobre Innovació de 2021, elaborat per la consultora *Kantar, el 86% de les pimes veu en la innovació la principal clau per a superar la crisi. I dins de la innovació, la digitalització ocupa un lloc fonamental, accelerat arran de la covid-19. En dades del mateix estudi, el 27% de les petites empreses reconeix haver hagut d'accelerar els seus processos de transformació digital arran d'aquesta nova situació.

Com a part fonamental del teixit productiu, les pimes s'enfronten per tant al repte d'innovar per a trobar una via de creixement, a través tant de la digitalització com de noves estratègies i serveis que responguen a les necessitats d'un entorn canviant. Més encara quan no compten amb les estructures i els mitjans de les grans corporacions. Escoltar el mercat i proposar eines i qualitats que solucionen els problemes de diferents àrees d'activitat és la manera en la qual empreses com *BMAT i *Connecting *Visions han respost davant aquesta exigència.

Tecnologia per a la indústria musical
“*BMAT va sorgir des de la Universitat Pompeu Fabra”, explica Jaume *Vintró, Director d'Operacions d'aquesta empresa tecnològica que ha canviat la manera en la qual es gestionen els drets d'autor de les composicions musicals. “Allí existeix un grup d'investigació que es diu *Music *Technology *Group, que estava treballant en unes tecnologies que podien tindre aplicacions en el mercat, ja que permeten identificar la música que sona en televisions, ràdios o discoteques. Es diu àudio *fingerprint, i genera uns descriptors matemàtics de qualsevol àudio, que es comparen amb els d'una emissió d'una televisió o una ràdio. D'aquesta manera, podem saber a quina hora i durant quant temps sona una cançó determinada”.

Més informació

Font: elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia