FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Inversió en ciberseguretat, prioritat per a les pimes

Inversió en ciberseguretat, prioritat per a les pimes

Les solucions en el núvol i les infraestructures per a protegir la informació dels equips es faran amb la major part del pressupost per a tecnologia de les empreses

L'estudi elaborat per la companyia japonesa *Dynabook Guia perquè les pimes facen un ús permanent de la tecnologia híbrida, revela que de cara al pròxim any els pressupostos de les pimes destinats a tecnologies de la informació (TU) aniran principalment a millorar les infraestructures de ciberseguretat, suports informàtics en remot i per a solucions en el núvol.

Durant la pandèmia, la seguretat de la xarxa va ser el major repte per al 28% de les pimes espanyoles, que d'altra banda i en comparació amb empreses europees, anteposen les solucions en el núvol. Concretament el 46% dels participants en aquest estudi prioritzaran en els pròxims 12 mesos la inversió per a millorar la seua infraestructura de ciberseguretat.

David Díaz, que ocupa el càrrec de *Presales *Engineer B2B en *Dynabook, explica el motiu: “Hui dia i després de la pandèmia el treball híbrid que començava a establir-se com una opció, s'ha accelerat obligant als responsables de *IT de les companyies a assegurar i oferir un entorn de treball més distribuït havent de disposar d'empleats en situació de treball remot i a més d'usar eines programari i maquinari que estiguen preparats per a aquest nou entorn”.

Això ha provocat que augmente la demanda de tecnologies. Així serveis com la seguretat en el núvol, seguretat d'aplicacions i també intel·ligència d'amenaces estan creixent per a poder abordar els nous riscos derivats dels nous entorns de treball.

Treball híbrid: repte per a la ciberseguretat
“Els reptes que s'obrin a causa d'aquesta nova normalitat fan de la ciberseguretat, el suport en remot i les solucions en el núvol, els punts crítics a cobrir des de les organitzacions”, compte David Díaz. L'enquesta encarregada per *Dynabook *Europe i elaborada per *Walnut *Unlimited ha comptat amb la participació de 1200 empresaris. Els participants d'aquest estudi posen de manifest que només el 13% de les organitzacions de pimes a Espanya afirmen disposar de suficients solucions informàtiques.

Hui dia el 75% de les companyies enquestades li donen més importància a invertir en eines de seguretat de programari quan prenen la decisió de comprar tecnologia. A més perquè les pimes no tinguen problemes amb els processos amb els quals treballen en el seu dia a dia hi ha diferents factors a tindre en compte: d'una banda l'11% considera que els ordinadors portàtils i els telèfons intel·ligents són les eines més importants. Per davant se situa la importància de comptar amb un programari de seguretat, aspecte triat per un 17% dels enquestats.

En *Dynabook tenen clar que la demanda de les tecnologies que permeten un entorn de treball en remot, continuaran creixent passat enguany. “A mesura que les organitzacions se centren cada vegada més en aquests entorns remots, la ciberseguretat adquireix una paper crític ja que obliga als responsables de *IT a preparar i facilitar les eines adequades que eviten riscos de tercers, riscos de privacitat i riscos en la informació manejada”, diu aquest responsable de la companyia, i afig: “Instal·lar un antivirus no garanteix hui dia que ens trobem assegurances. Disposar d'una formació adequada és un factor primordial per a poder elaborar un pla de ciberseguretat perquè qualsevol empresa puga trobar una solució que encaix amb el seu pressupost”.

Més informació

Font: dirigentesdigital.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia