FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Jo per tu, tu per mi; la plataforma que ajuda a les pimes durant la crisi del coronavirus

Jo per tu, tu per mi; la plataforma que ajuda a les pimes durant la crisi del coronavirus

Jo per tu, tu per mi és més que una cançó de *Rosalía. Així es diu la plataforma creada per emprenedors espanyols per a ajudar els xicotets comerços del país a subsistir davant la crisi econòmica provocada per la COVID-19.

Segons dades de la Seguretat Social, el mes d'abril passat van ser 122.000 les empreses i autònoms que es van quedar pel camí per la crisi del *coronavirus.

Així mateix, amb l'inici de la desescalada i l'entrada en la fase 1 de mitjana Espanya l'11 de maig, les dades no són molt encoratjadors.

Encara que moltes regions canviaven a una fase de desescalada amb menys restriccions, només va obrir un 40% dels comerços, segons informava l'Associació Autònoma de Treballadors, alguna cosa que “els ha costat fins i tot més car que quedar-se tancats”, apuntava Lorenzo *Amor, president de *ATA en una reunió amb els mitjans.

Disminució de vendes, retards en les comandes o en els enviaments internacionals a causa de la quarantena que han de passar els productes són algunes de les conseqüències que està vivint la *startup Alta Guàrdia, especialitzada en el lloguer d'alarmes de seguretat.

Així ho explica en una entrevista a *Byzness Adrián *Boo, cofundador de l'empresa i un dels impulsors de la plataforma “Jo per tu, tu per mi” que té com a objectiu ajudar les pimes a fer front a aquesta crisi.

“Unim la missió de protegir a la gent des d'Alta Guàrdia, ara amb una protecció econòmica, donant-los l'oportunitat que continuen facturant i ingressant diners durant la *COVID-19”, explica *Boo, qui afig que per als comerços, aquesta iniciativa suposa “una injecció de diners amb la qual no comptaven, així com una forma de comunicació amb els seus clients habituals”.

Qualsevol xicotet comerç pot registrar-se en aquesta plataforma sense ànim de lucre i crear cupons perquè els seus clients li'ls compren.

Aquestes vendes es fan mentre dure l'Estat d'Alarma i fins que les petites empreses puguen començar a obrir, època en la qual els clients podran gaudir dels productes o serveis per valor del que han pagat pels bons.

“Això s'aconsegueix gràcies a la confiança que ja existeix entre els comerciants i els seus actuals clients”, assegura *Boo.

D'aquesta forma, els 320 comerços que ja estan usant la plataforma, entre els quals hi ha restaurants, bars o centres d'estètica, entre altres; poden obtindre liquiditat i fer front a les despeses fixes que no poden cancel·lar com és el lloguer del local.

MESURES INSUFICIENTS PER Als AUTÒNOMS I PIMES?

Més informació

Font: byzness.elperiodico.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia