FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La banca abusa de les pimes i els autònoms a costa dels crèdits ICO

La banca abusa de les pimes i els autònoms a costa dels crèdits ICO

Empresaris, autònoms i diferents associacions sectorials estan denunciant com les entitats bancàries estan intentant condicionar la concessió dels préstecs avalats per l'Estat a la contractació de productes

La banca espanyola està demostrant novament que no és capaç de refrenar el seu instint innat d'abusar de la ciutadania per a aprofitar qualsevol situació, per dolorosa que siga, per a guanyar diners. Les clàusules i els comportaments abusius ja s'han tornat tan habituals que els clients o els accionistes ja ho veuen com alguna cosa que han de suportar, per molt mancat d'ètica que siga. No obstant això, la ciutadania ja no calla i denúncia, en els tribunals o en els mitjans de comunicació, els abusos que intenten aplicar.

L'última actuació abusiva que està sent denunciada per empresaris, autònoms o patronals sectorials és el condicionament per part de les entitats de la concessió de línies ICO llançades pel Govern per a pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària del *Covid19 a la contractació de certs productes, principalment segurs. Cal recordar que aqueixos préstecs estan avalats amb diners públics, amb els diners de tots, i la banca està pretenent aprofitar-se d'això per a augmentar els seus beneficis. No han tingut ja bastant amb disposar de la seguretat que l'Estat es faria càrrec d'impagaments d'aqueixos préstecs, la qual cosa els redueix el risc de morositat i d'haver d'augmentar les provisions? No, la banca espanyola és insaciable.

Diari16 ha tingut accés al comunicat de les associacions de l'oci de la Comunitat de Madrid en el qual denuncien «les pràctiques abusives de les entitats financeres en la tramitació i concessió dels crèdits avalats per l'Estat a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). De fet, les associacions que representen a aquests sectors, han rebut nombroses queixes i testimoniatges dels seus associats sobre les males pràctiques i actuacions irregulars de les entitats financeres a l'hora de tramitar les seues sol·licituds de crèdits ICO. Els afectats asseguren que algunes de les condicions que els han oferit són la venda creuada de productes financers associats a la tramitació dels crèdits ICO, com la contractació “obligatòria” d'assegurances de vida. A més de la retallada de l'any de manca per a la devolució del crèdit establit pel Govern d'Espanya, imprescindible per a la recuperació de les empreses en un moment d'incertesa i excepcionalitat, i l'aplicació d'interessos desproporcionats que estan arribant fins al 5%. Tot això, aprofitant la indefensió davant els bancs i la situació desesperada de moltes pimes»

Més informació

Font: diario16.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia