FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La Cooperativa de Viver i els seus vins presents a Madrid Fusió

La Cooperativa de Viver i els seus vins presents a Madrid Fusió

Els vins de la Cooperativa de Viver tornen a participar en una nova edició del congrés global de gastronomia Madrid Fusió en col·laboració amb la Fira del Formatge Artesà de Montanejos.

Els vins de la Cooperativa de Viver tornen a participar en una nova edició del congrés global de gastronomia Madrid Fusió en col·laboració amb la Fira del Formatge Artesà de Montanejos. El cuiner de l'Hotel Barcelona *Princess, Pedro *Montolío, ha elaborat una àmplia varietat de receptes amb formatges valencians durant el *showcooking que ha tingut lloc en l'espai de l’*Exquisit *Mediterrani, la iniciativa de la Conselleria de *Turisme per a impulsar el turisme gastronòmic en la Comunitat Valenciana.

Per a acompanyar el menú, el celler de la Cooperativa de Viver ha aportat els seus negres cupatge Odissea Roure (Ull de llebre i *Cabernet *Sauvignon amb 6 mesos de criança) i La Perdició (Ull de llebre, *Cabernet *Sauvignon, *Merlot i *Garnacha amb dotze mesos de barrica), a més de les seues *monovarietales Vent sobre la pell, un negre amb 4 mesos de criança, i Odissea Rosat, tots dos elaborats exclusivament amb raïm *Syrah, una varietat que vegeta especialment bé en l'Alt Palància donades les seues condicions climàtiques i de sòl.

Recuperant la tradició vitivinícola de Viver

La Cooperativa de Viver va emprendre la seua marxa en el món del vi en 2016 no sols com a part de la seua estratègia de diversificació sinó amb l'objectiu de recuperar la gran tradició vitivinícola del territori, l'origen del qual es remunta al segle II a. C. i que pràcticament va quedar extingida al començament del segle XX després de la greu plaga de *filoxera.

A partir de 2020 el celler va fer un salt qualitatiu en comptar amb l'assessorament de Raïm Destí, una consultoria enològica creada pels experts enòlegs Pepe Mendoza i *Maloles Blázquez, els coneixements i la trajectòria dels quals professional estan posicionant en el mercat a la Cooperativa de Viver gràcies a uns vins de perfil mediterrani, on la seua acurada elaboració permet mantindre un punt d'acidesa, destacar la fruita fresca i aconseguir una complexitat equilibrada.

Aquesta col·laboració, de fet, ja ha donat els seus primers fruits tant pel bon acolliment entre el públic general com pels reconeixements obtinguts en prestigiosos certàmens enològics. Així, el negre criança La Perdició va obtindre la medalla d'or en la seua categoria en el 30é Gran Premi Internacional de Vi *Mundus *Vini 2022; el *monovarietal Vent sobre la pell va aconseguir també la medalla d'or en la categoria de vins negres amb criança fins a 12 mesos en el VII Premi Internacional *Vinovarietal 2021, mentre que Odissea Rosat es va alçar amb el tercer lloc en la categoria de millor vi rosat 2021 en els Premis *Verema. Més recentment La Perdició també ha obtingut una medalla d'or en el XII Concurs *New *Wine 2022 de *Verema en la categoria de vins negres amb criança de més de *doces mesos.

Acompanyant un menú a base de formatges valencians

Els vins de Viver han *maridado els plats elaborats per Pedro *Montolío a base de formatges procedents de les formatgeries Foia de l'Església (Els *Pedrones, Requena) i Els Corrals (Almedíjar, Castelló). Les creacions gastronòmiques presentades en el *showcooking pel xef han sigut torró d'Alacant amb el formatge Quatre Pics de Foia de l'Església; bombons de *esgarraet amb calls de bacallà i formatge *Espadán dels Corrals; anguila en *all i *pebre amb puré de creïlles i Formatge Medalló de Foia de l'Església; Formatge *Peñablanca dels Corrals amb tòfona i anous; i espuma de formatge de cabra amb cítrics i violeta amb Tronchón del *Reyno dels Corrals i gominoles de mantega *noisette com a postres.

Més informació

Font: infopalancia.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia