FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La inflació porta a les pimes a buscar finançament

La inflació porta a les pimes a buscar finançament


El 95% de les pimes reconeix haver reduït el seu marge de beneficis a causa de la pujada dels preus.

La inflació està afectant de manera determinant a pràcticament la totalitat de les petites i mitjanes empreses del nostre país. En concret, el 95% de les pimes espanyoles han patit l'escalada dels preus de l'energia i subministraments. Aquesta situació ha provocat un minvament en els seus comptes.


L'últim baròmetre elaborat per la Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (*Cepyme) posa de manifest que mentre un 95% de les pimes reconeix que els seus comptes s'han vist afectades per la inflació, un 60% d'elles ha vist com la inflació ha repercutit també “de manera significativa” en els seus comptes. Així mateix, la meitat de les petites i mitjanes empreses han assegurat haver patit una reducció en el seu marge de beneficis.
Un 15% veu perillar la seua viabilitat

Actualment, les dades facilitades per *Cepyme adverteixen que el 15% de les empreses veu perillar la seua viabilitat. A més, un altre 15% d'empreses considera que per a tirar avant haurà d'explorar altres vies de finançament.

Experts com Jordi Solé *Tuyá, soci i director executiu de *Kreedit, recomanen a les pimes eliminar prejudicis sobre les alternatives *extrabancarias per a buscar altres vies de finançament. Segons diu, “no podem posar en risc la viabilitat de les nostres empreses per renunciar a opcions que ens ofereix el mercat".

Solé *Tuyá assenyala que quan es produeixen pujades de preus com ha ocorregut recentment, les empreses que més pateixen són les pimes. Recorda que “la petita i mitjana empresa, ja ve arrossegant una sèrie de problemes i un alt nivell de vulnerabilitat des de la irrupció de la pandèmia, pateix especialment. En aquest cas concret, la qual cosa més impacte ha tingut en el seu dia a dia ha sigut l'encariment del preu dels subministraments i de la factura elèctrica, que ha motivat a quasi 6 de cada 10 pimes a pujar els seus preus”.

Per a ajudar-los a suportar la situació, l'expert assenyala que els operadors *extrabancarios els ajuden a projectar l'evolució de l'empresa en el futur. Així, indica, si una empresa té uns balanços endeutats i genera poca caixa, "per aquesta via s'obtindran majors oportunitats, ja que la banca tradicional no concedeix cap ajuda si els números no han eixit fins ara, sense tindre en compte les previsions de futur".

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia