FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La majoria de les pimes no estan adaptades a l'entorn digital

La majoria de les pimes no estan adaptades a l'entorn digital

La crisi del COVID-19 ha accelerat la transformació digital de les empreses, que han detectat la necessitat de millorar els seus processos online per a poder mantindre la seua activitat durant aquests mesos.

Durant el confinament produït per la crisi del COVID-19, el *eCommerce ha experimentat un increment en els seus nivells de compra, convertint-se en el canal preferit de molts consumidors. No obstant això, moltes empreses, principalment pimes, encara no han desenvolupat adequadament l'estratègia digital per a poder operar amb garanties en Internet.

El comerç electrònic s'ha convertit, durant aquest període, en l'única opció que van trobar moltes empreses per a poder continuar desenvolupant part de la seua activitat amb una certa normalitat i, paral·lelament, aquestes companyies van detectar la necessitat d'haver de millorar els seus processos en l'àmbit online. A més, les xarxes socials també han sigut (i són) una eina fonamental que ha permés a les empreses poder continuar la relació amb els seus clients de forma personalitzada i directa.

Activitat online

Únicament el 17,1% de les pimes disposa d'alguna funcionalitat de *eCommerce en les seues plataformes web i només el 6,5% té opcions que permeten la realització de compres de productes i/ o serveis, segons les dades propiciades per *BeeDIGITAL. Aquestes xifres corroboren que la majoria de les pimes no estan preparades per a operar en l'entorn digital, limitant les seues possibilitats de venda i d'obtindre nous beneficis a través d'aquesta via.

En aquest sentit, per a dur a terme la venda online, les pimes es troben amb diverses possibilitats per a poder realitzar-la de manera efectiva i que més s'adapte a les seues necessitats. D'una banda, el disposar d'un canal propi de venda permet a la companyia publicar els seus productes en el seu propi context concorde a la seua imatge de marca, aportant una visió 360 i mostrant tots els seus serveis i productes disponibles sense necessitat d'intermediaris. D'altra banda, els *marketplaces són una altra alternativa que les pimes tenen a la seua disposició i els permeten arribar a un públic més ampli i faciliten els tràmits per a poder efectuar vendes internacionals; no obstant això, és necessari realitzar una estratègia molt forta de visibilitat i posicionament degut a l'estratègia de SEU optimitzada que presenten aquestes plataformes.

#*AdelantePymes

En aquest context d'incertesa, dilluns que ve 15 de juny arranca #*AdelantePymes, una iniciativa de *Dir&Ge de formació i assessorament per a pimes i autònoms. Amb el Programa #*30días30claves, diàriament, els participants podran accedir a continguts exclusius oferits per destacats professionals que permetran millorar les seues capacitats per a facilitar-los la presa de decisions en un context en contínua transformació, i aconseguir frenar l'impacte de la situació provocada per la COVID-19.

Més informació

Font: directivosygerentes.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia