FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La meitat de les pimes a nivell global afirma que la tecnologia influeix en la seua capacitat per a continuar operatius

La meitat de les pimes a nivell global afirma que la tecnologia influeix en la seua capacitat per a continuar operatius

La inversió digital es revela com un element clau per a afrontar el futur després de l'impacte de la pandèmia del *Covid-19, segons conclou un estudi realitzat per *Salesforce, que recull que quasi la meitat de les pimes a nivell global (46%) afirma que la tecnologia influeix en la seua capacitat per a romandre oberts i operatius.

La companyia remarca que la pandèmia de la *Covid-19 ha impactat a empreses de tots els sectors, grandàries i regions, i les pimes, que generalment afronten les situacions de crisis amb menys recursos, s'han vist especialment afectades.

En aquest context, la quarta edició de l'informe '*SMB *Trends *Report', elaborat per *Salesforce, recull la visió de les pimes davant el panorama actual i com fan front als principals reptes que tenen per davant, especialment aquells relacionats amb la transformació digital. En aquests moments, el 51% de les Pimes enquestades assegura que la tecnologia dirigeix les seues interaccions amb els clients.

En aquest sentit, *Salesforce defensa que les pimes amb una bona inversió digital estan més ben equipades per a fer front a la volatilitat dels mercats. Així, el 56% assegura que ja ha adoptat un sistema de *CRM (un 24% més que en l'estudi de l'any anterior) i, d'aquestes, el 63% cita un servei d'atenció al client millor i més ràpid com una dels seus avantatges.

Entre les mesures que han pres per a adaptar-se a la nova situació, destaquen l'adopció de tecnologies per a digitalitzar les interaccions amb clients i oferir serveis sense contacte (38%), digitalització de les comunicacions internes (35%) i eines per a digitalitzar els fluxos de treball (34%) encapçalen la llista.

Com a contrapunt, per a molts la pandèmia afecta negativament a la seua inversió en tecnologia, ja que el 43% afirma que aquesta s'ha alentit en els últims mesos. Quant a les consideracions per a avaluar l'adquisició de noves tecnologies, les pimes espanyoles citen el preu (80%) com molt important, seguit de la fiabilitat del proveïdor (73%) i la capacitat d'ampliació del producte a mesura que l'empresa creix (73%).

LES PIMES ESPANYOLES ESPEREN CANVIS DESPRÉS DE LA PANDÈMIA

Aquest estudi revela que el 70% de les pimes espanyoles espera canviar el seu model de negoci: el 59% preveu lleugeres modificacions com a conseqüència de la pandèmia i l'11% afirma que haurà d'operar amb una estructura totalment nova. El 18%, en canvi, creu que podrà continuar funcionant de manera normal, mentre que l'1% preveu un tancament forçós. Un altre 12% no té clar com evolucionarà el seu negoci.

Entre els principals factors que dificultaran el creixement futur en l'era 'post-*Covid', els líders de les pimes espanyoles citen, per aquest ordre, la disminució de la demanda per part dels clients (59%), un menor nivell de beneficis (48%) i els requisits de les autoritats sanitàries (38%).

A causa de la crisi, les consideracions de les pimes per al futur passen per prendre les mesures necessàries per a pal·liar els seus efectes i se centren en demanar ajuda financera (40%), dur a terme reduccions de plantilla (33%) i tancar l'empresa durant un breu període de temps (22%).

Malgrat aquest panorama i els nous desafiaments que es plantegen, l'optimisme de les pimes persisteix. De fet, el 72% es mostrava optimista en relació amb el futur a l'agost (enfront del 80% de març) i més d'una de cada cinc (22%) asseguren sentir-se molt optimistes respecte a l'avenir. No obstant això, aquest optimisme es veu condicionat pels ingressos de cada empresa, segons afig l'informe.

"Les pimes tenen una importància cabdal en l'economia espanyola i en *Salesforce considerem que brindar-los el nostre suport en aquests moments difícils és la nostra obligació", afirma *Rui Costa, Regional Vice *President en *Salesforce Ibèria.

"Amb aquest estudi hem constatat el seu nivell de fortalesa i resiliència, i esperem que servisca d'inspiració per a tot tipus d'empreses a l'hora de capejar el temporal que travessem. No tinc cap dubte que seran capaços d'afrontar el futur amb optimisme, esperança i, per descomptat, amb la millor tecnologia per a posar al client en el centre del negoci", ha postil·lat.

Més informació

Font: eldiario.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia