FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La patronal de les pimes reclama al Govern una rebaixa de la pressió fiscal

La patronal de les pimes reclama al Govern una rebaixa de la pressió fiscal

El president de *Cepyme considera que una racionalització de l'Administració permetria estalviar 60.000 milions d'euros que es podrien destinar a despeses socials

El president de la patronal de les petites i mitjanes empreses, Gerardo *Cuerva, ha reclamat aquest dilluns al Govern una rebaixa de la pressió fiscal que permeta a les companyies travessar amb més garanties les dificultats econòmiques sobrevingudes per la pandèmia i la guerra d'Ucraïna. “Des de *Cepyme creiem que hi ha marge per a baixar la pressió fiscal per mitjà d'una reforma valenta i consensuada en l'Administració, que permetria a l'Estat estalviar uns 60.000 milions d'euros, que podrien destinar-se, per exemple, a la despesa social”, ha proclamat *Cuerva durant la VIII edició dels Premis *Cepyme que ha tingut lloc aquest dilluns a Madrid, dirigint-se al president del Govern, Pedro Sánchez, present en l'acte al costat de la vicepresidenta i Ministra de Treball, Yolanda Díaz.

En el seu discurs, *Cuerva s'ha referit en reiterades ocasions a Sánchez i a les polítiques del seu Executiu per a enlletgir-li que no s'hagueren dirigit més directament a les pimes, que conformen el 99,8% del teixit empresarial del país i que s'han vist directament afectades tant per les restriccions derivades de la *covid com, ara, per l'increment dels costos energètics després de l'ofensiva russa sobre Ucraïna.

“Ja des d'abans de la pandèmia, des de *Cepyme veníem reclamant que a les empreses li les col·locara en el centre de les polítiques econòmiques, perquè se'ls permetera treballar en les mateixes condicions que en la resta del món. A pesar que es defensa contínuament el contrari, les nostres empreses pateixen una pressió fiscal major que en altres països, a més d'una elevada morositat. La pandèmia i les posteriors crisis no han fet més que agreujar la situació. Les decisions preses en el passat permeten entendre per què la pime està actualment en una situació difícil”, ha lamentat *Cuerva.“Durant la pandèmia, a més, s'ha plantejat una falsa dicotomia entre el suport a l'empresa o a l'estat del benestar, que no és certa. Amb més empreses, més grans i més competitives és com l'estat del benestar pot ampliar-se. Cal no oblidar que són les empreses, en última instància, les que financen les pensions o la despesa social”, ha afegit.

Més informació

Font: elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia