FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La «taxa Digital» reduirà la competitivitat de pimes

La «taxa Digital» reduirà la competitivitat de pimes

Menor productivitat de les empreses afectades i contracció del creixement econòmic a nivell nacional són els efectes d'aquest impost.

L'impost sobre determinats serveis digitals (*IDSD) crearà barreres d'entrada al mercat a petites empreses i *startups, en resultar-los més car accedir als serveis de les plataformes digitals, i repercutirà negativament en el benestar dels consumidors espanyols, particularment en les rendes baixes. Aquesta setmana es presentava l'estudi «*Who *will *bear *the *Burden *of *DSTs?», del qual es desprén, com apunta Paul *MacDonnell, director executiu de la Fundació Digital Global, –una plataforma per al diàleg entre els responsables polítics, acadèmics i altres *stakeholders, en suport a polítiques per a la societat digital que tenen la seua raó de ser o justificació en dades empíriques–, que «el *IDSD actua com una taxa basada en l'ús de dades de consumidors i ciutadans. D'aquesta manera, és previsible que el cost l'acaben suportant petites empreses, autònoms, usuaris -especialment aquells amb rendes baixes-, organitzacions sense ànim de lucre o organismes públics. Tots ells conformen la part de major creixement de l'economia digital».

Entre els efectes de l'aplicació a llarg termini del *IDSD es troben la menor productivitat de les empreses afectades, menor competitivitat i una contracció del creixement econòmic a nivell nacional i internacional. Per tant, la «taxa digital» tindrà un efecte distorsionador sobre el mercat, creant injustos avantatges competitius de determinades empreses sobre unes altres, i reduirà la capacitat de l'economia per a generar treball i riquesa.

Més informació

Font: larazon.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia